Ministerul Energiei propune trei administratori provizorii la Oil Terminal – Ion Lungu (președintele CNR-CME), Luminița Vlădescu (expert contabil, fost viceprimar Medgidia) și Manuela Petronela Stan Olteanu (șef departament managementul participațiilor Nuclearelectrica), potrivit documentelor pregătite pentru Adunarea Generală a Acționarilor din 9/10 aprilie.
Ministerul Energiei a solicitat completarea convocatorului AGA Oil Terminal cu puncte privind schimbarea unor administratori din cauze neimputabile și a unora din cauze imputabile, precum și alegerea membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.
Ministerul face schimbări în conducerile companiilor din portofoliu, pe fondul neîndeplinirii jalonului din PNRR legat de guvernanța corporativă în companiile de stat.
Ministrul a subliniat că toţi cei care şi-au adiţionat contractele de mandat cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă care le dădea dreptul la a primi şase salarii compensatorii vor primi acei bani.
Acesta a menţionat că vor urma şi alte revocări, însă în cazul companiilor listate la bursă lucrurile merg mai greu, pentru că există termene minime legale între momentul convocării Adunării Generale a Acţionarilor şi momentul în care poate avea loc AGA, respectiv circa 30 de zile.
Comisia Europeană a anunţat marţi că a emis o evaluare preliminară pozitivă a jalonului-cheie din cea de-a treia cerere de plată a României în ceea ce priveşte reducerea regimului fiscal special pentru microîntreprinderi.
Jaloanele considerate neîndeplinite vizează pensiile speciale, investiţii pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi dezvoltarea reţelei de transport subteran din Bucureşti şi Cluj-Napoca, precum şi reforme pentru managementul bazat pe performanţă în domeniul transporturilor, îmbunătăţirea guvernanţei corporative a companiilor energetice de stat şi operaţionalizarea politicilor de guvernanţă corporativă pentru întreprinderile de stat.