Update articol:

Ministerul Energiei: Termocentrala Paroşeni, conformă cu legislaţia europeană de mediu, după o investiţie de 65,3 milioane euro

Termocentrala Paroşeni este prima instalaţie a Complexului Energetic Hunedoara conformă legislaţiei europene de mediu, după o investiţie de 65,3 milioane de euro, anunţă Ministerul Energiei pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Energiei scrie: “Ne bucurăm că începând de astăzi, termocentrala Paroșeni este prima instalație a CE Hunedoara conformă legislației europene de mediu, după o investiție de 65,3 milioane de euro. Termocentrala a fost dotată cu o instalație de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Această investiție are dublă importanță. Pe de o parte, termocentrala Paroșeni va fi aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, iar pe de altă parte, orice pas făcut în direcția respectării cerințelor de mediu de către termocentralele pe cărbune din România ne asigură în viitor un mix energetic la fel de diversificat”.

Complexul Energetic Hunedoara S.A. are ca obiect de activitate producţia, furnizarea şi comercializarea energiei electrice pe bază de huilă, producerea, dispecerizarea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, desfăşurarea de activităţi de cercetare geologică pentru descoperirea rezervelor de huilă, exploatarea zăcămintelor de huilă şi mentenanţă.

Societatea are două sucursale care desfăşoară activităţi cu profil energetic, respectiv Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni, şi cinci sucursale care desfăşoară activităţi cu profil minier.

 

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020