Update articol:

Ministerul Finanțelor Publice: Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB- și perspectiva stabilă

Agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei românești și calificativul BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, potrivit unui comunicat de presă.

“Iată că atunci când se fac evaluări pe marginea economiei, nu politica partizană și panicată, dimensiunea pozitivă a economiei se arată clar și fără niciun fel de dubiu sau rezervă.

Analizele și prognozele MFP sunt confirmate de S&P iar  acest lucru trebuie să dea încredere tuturor investitorilor și actorilor economici din societate și în planul nostru economic pentru România.

Totodată, mă aștept ca de acum înainte toți cei care simt un imbold personal de a face declarații mincinoase și iresponsabile, de natură să saboteze economia națională, să se abțină, având în vedere că evaluările internaționale îi contrazic direct și puternic”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Printre punctele forte ale României care susțin decizia agenției sunt evidențiate nivelul moderat al datoriei publice guvernamentale și al datoriei publice externe, precum și creșterea economică solidă înregistrată în ultimii ani.

Referitor la prognozele de creștere economică Guvernul consideră că prognozele stabilite atât pentru anul 2019 cât și estimarile pe termen mediu sunt realizabile, având în vedere indicatorii economici înregistrați în primul semestru din 2019.

În ceea ce privește deficitul bugetar pe anul 2019 estimarea agenției de rating confirmă că România se va încadra în ținta asumată ca stat membru Uniunii Europene.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (30/06/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022