Update articol:
ACTUALIZARE

Ministerul Finanţelor va lansa luni o emisiune de titluri de stat pentru populaţie cu scadenţa la doi ani şi o dobândă de 4,5%

*ACTUALIZARE 24 noiembrie: Titlurile de stat vor putea fi cumpărate în perioada 26 noiembrie-14 decembrie

Titlurile de stat pentru populaţie din a treia emisiune din cadrul programului Tezaur-ediţia CENTENAR vor putea fi cumpărate în perioada 26 noiembrie-14 decembrie, conform unui comunicat al MFP.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani şi o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Potrivit sursei citate, titlurile vor putea fi achiziţionate în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi în perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018 din mediul rural.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua C.N. “Poşta Română” S.A.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moştenitori.

După încheierea perioadei de subscriere MFP va organiza o tombola pentru toţi investitorii în cadrul programului Tezaur – ediţia Centenar. Astfel, 1.000 de investitori selectaţi vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor.

Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal ci doar informaţii indicative ale câştigătorilor.

Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP şi se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română

….

Ministerul Finanţelor va lansa luni o emisiune de titluri de stat pentru populaţie cu o maturitate la doi ani şi o dobândă de 4,5%, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

“A fost astăzi în Guvern o aprobare a unei hotărâri pentru anumite modificări pe care vrem să le aducem mecanismului de lansare de titluri de stat pentru populaţie, pentru că de luni, de săptămâna viitoare, se pot achiziţiona din nou de către populaţie astfel de titluri de stat. Este a treia emisiune pe care o lansăm, prima a fost pe cinci ani, a doua la trei ani şi a treia va avea maturitatea la doi ani de zile, cu o dobândă atractivă de 4,5%”, a spus Teodorovici.

El a precizat că va fi organizată şi o tombolă pentru a încuraja şi stimula posibilii investitori persoane fizice.

“Şi un element de noutate: va fi organizată şi o tombolă pentru a încuraja şi a stimula posibilii investitori persoane fizice, o tombolă care să aibă loc nu la scadenţa acestei emisiuni de titluri de stat ci după ce se finalizează subscrierea de către populaţie. O tombolă prin care să se răsplătească cei care vor să investească cu un bonus de dobândă de 5.000 de lei în cadrul unei tombole, pentru 1.000 de persone, care trebuie să aibă un minim de investiţii, de titluri de stat achiziţionate, de 500 de lei. Asta înseamnă că fie prin poşta, fie prin trezorerii, fie cumulat aceasta este suma minimă de achiziţionat pentru a putea participa la o astfel de tombola, care se va desfăşura imediat ce se va termina subscrierea, adică în cursul lunii decembrie”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

În data de 6 iulie 2018 s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie lansată de Ministerul Finanţelor Publice în cadrul Programului Tezaur – ediţia Centenar, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depăşit 786 de milioane de lei.

Cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediţia Centenar, destinată exclusiv populaţiei.
a fost lansată pe 1 august 2018. Titlurile de stat au avut o valoare nominală de 1 leu, scadenţa la trei ani, şi o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (22/01/2021)

Calendar financiar 2021

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2021)

Litigiu in care este implicata societatea

ROMCARBON SA (ROCE) (21/01/2021)

Notificare prag detineri/vot > 10%