Update articol:

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a dat starul dezbaterilor pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Foto Facebook Foto Facebook

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, joi, consultările între ministere, în plan tehnic, pe grupuri de lucru pe domenii, pentru identificarea priorităţilor şi proiectelor care vor fi incluse în versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat ministerul.

“PNRR este un suport bugetar pentru reforme şi aşa vă propun să gândiţi când selectaţi potenţiale proiecte. Iar ceea ce înţelegem prin reforme se referă la cele prinse de Comisia Europeană în recomandările specifice de ţară. Ne putem uita la recomandările din ultimii doi ani, dar şi la alte reforme structurale ale României semnalate de-a lungul anilor şi nerezolvate până acum. Vom lucra împreună în această lună, zi de zi, pentru a avea cele mai potrivite proiecte în PNRR şi pentru asta vom strânge inclusiv ideile valoroase de la partenerii din ONG şi mediul de business”, le-a transmis ministrul de resort, Cristian Ghinea, reprezentanţilor ministerelor.

La dezbatere au mai luat cuvântul, din partea MIPE, Marius Vasiliu, secretar de stat, şi Nicolae Toderaş, coordonator tehnic pentru PNRR. Online au participat peste 130 de reprezentanţi ai ministerelor.

Potrivit Memorandumului adoptat în Guvern pe 20 ianuarie termenul de transmitere către Comisia Europeană a documentului este foarte strâns, respectiv sfârşitul lunii aprilie 2021, aşadar este necesar un efort conjugat al tuturor ministerelor de linie cu proiecte potenţiale în PNRR, se spune într-un comunicat al MIPE.

Începând de luni, 1 februarie vor avea loc discuţii tematice zilnice, între reprezentanţii ministerelor, pe cele 10 grupuri de lucru stabilite pe domenii. Discuţiile tematice se vor desfăşura până pe 19 februarie, în două runde, după care vor fi integrate propunerile pentru Planul actualizat.

“Reamintim domeniile celor 10 grupuri de lucru care au fost stabilite prin Memorandum, pentru a acoperi domeniile celor 6 piloni ai Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă: Transport – 1 şi 15 februarie; Mediu, schimbări climatice, energie, eficienţă energetică – 1 şi 15 februarie; Dezvoltarea localităţilor urbane – 2 şi 16 februarie; Agricultură şi dezvoltare rurală – 5 şi 16 februarie; Sănătate – 3 şi 17 februarie; Educaţie – 3 şi 17 februarie; Mediu de afaceri, antreprenoriat – 4 şi 18 februarie; Cercetare, inovare, digitalizare – 4 şi 18 februarie; Îmbunătăţirea fondului construit – 2 şi 19 februarie; Rezilienţă în situaţii de criză – 5 şi 19 februarie”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene susţin că, tot în această perioadă, vor fi organizate mai multe dezbateri publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG şi toţi cei interesaţi, cu scopul de a discuta deschis şi a identifica idei valoroase. “Vom anunţa public în cel mai scurt timp, în mod transparent, un calendar cu temele dezbaterilor şi detalii pentru înscrieri”, se mai spune în comunicat.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014