Update articol:

Miniștrii UE cer reducerea cu 10% a consumului de energie

  • Miniștrii energiei din UE cer o reducere cu 10% a consumului de energie electrică.

  • Potrivit WSJ, planul de raționalizare a energiei electrice pare să aibă sprijin din partea multor state membre.

 

Reuniunea miniștrilor de energie din UE, de vineri, a sugerat ca fiecare țară din UE să implementeze strategii pentru a reduce consumul total de energie electrică cu minimum 10%, a anunţat Wall Street Journal.

De asemenea, UE ar trebui să reducă energia electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf, potrivit unui proiect de document văzut de WSJ.

UE le-a cerut membrilor săi la începutul acestei veri să reducă consumul de gaze cu 15% începând din această toamnă și pe parcursul iernii. Deși inițial a fost o solicitare, ideea a lăsat ușa deschisă pentru ca aceasta să devină obligatorie în caz de necesitate. Cadrul de reducere a gazelor cu 15% ar putea fi aplicat și planului de ieri de reducere a consumului de energie electrică cu 10%, au spus miniștrii vineri.

Potrivit WSJ, planul de raționalizare a energiei electrice pare să aibă sprijin din partea multor state membre.

Reuniunea de urgență a miniştrilor energiei din UE a avut loc vineri pentru a discuta explozia facturilor la energie pentru consumatori și plafonarea prețului gazelor naturale rusești. Întâlnirea s-a încheiat fără un plan concret, grupul afirmând că mai este nevoie de muncă. Propunerile pentru eventuala limitare a prețului gazului rusesc – o măsură controversată despre care criticii susțin că va fi ineficientă – urmează să fie emise la mijlocul lunii septembrie.

Rusia, la rândul ei, a promis că va stopa exporturile de gaze către țările implicate în limitarea prețurilor, amenințând că va lăsa Europa să înghețe dacă aceasta este contrară intereselor Rusiei. Cu toate acestea, UE pare decisă să-și arate hotărârea pentru a găsi o soluție pentru a restrânge veniturile din petrol și gaze ale Rusiei, potrivit Oil Price.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative