Update articol:

Ministrul Aurescu i-a înmânat Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” lui David Muniz

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, vineri, lui David Muniz, prim-colaborator şi fost însărcinat cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Comandor, conferit de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, şeful diplomaţiei române a evidenţiat cu acest prilej Parteneriatul strategic dintre România şi SUA, subliniind rolul şi contribuţia importantă a diplomatului american la consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două state.

Într-un context regional dificil, marcat de războiul de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, Ambasada SUA la Bucureşti a jucat un rol esenţial în eforturile comune ale României şi Statelor Unite de întărire a Flancului estic al NATO, inclusiv prin creşterea consistentă a prezenţei militare americane în România, a arătat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a menţionat că, în perioada 2021 – 2022, a crescut semnificativ comerţul României cu SUA, fiind depăşit pragul de 5 miliarde dolari anul trecut, au fost accelerate eforturile comune de implementare a proiectului construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, au fost făcute demersuri de implementare a proiectului Centralei nucleare cu reactoare modulare mici (SMR) de la Doiceşti şi au fost realizate vizite de nivel înalt la Bucureşti.

Aurescu şi-a exprimat speranţa ca diplomatul american, care urmează să-şi încheie în perioada următoare misiunea în România, să îşi amintească ţara noastră din perspectiva prieteniei şi valorilor care o leagă de SUA şi de întreaga comunitate transatlantică, se precizează în comunicatul MAE.

La ceremonia de decorare au participat şi adjunctul secretarului de stat al SUA pentru management şi resurse, Richard R. Verma, şi asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri poltico-militare, Jessica Lewis, aflaţi în vizită în România, precum şi ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out