Update articol:

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, susţine că programul “Sprijin pentru România” va încetini creşterea inflaţiei

Câciu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat luni că pachetul de măsuri sociale şi economice “Sprijin pentru România” se adresează preponderent economiei, menţinerii locurilor de muncă, dar şi susţinerii persoanelor vulnerabile, pentru “a nu crea un adjuvant la inflaţie, ci un inhibitor la inflaţie”, potrivit Agerpres.

“Referitor la modul în care acest pachet influenţează, sau există temerea unora că influenţează rata inflaţiei – tocmai de aceea acest pachet se adresează preponderent economiei, menţinerii locurilor de muncă, dar şi susţinerii foarte ţintite a persoanelor vulnerabile pentru a nu crea un adjuvant la inflaţie, ci, din contră, un inhibitor la inflaţie”, a spus Câciu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului în care a fost prezentat pachetul de măsuri.

 

El a adăugat că “acest model economic” care a fost aprobat luni în coaliţie şi va fi adoptat şi de Guvern este o cale de a încetini creşterea ratei inflaţiei, aşa cum a fost şi ordonanţa privind preţurile la energie.

“Poate foarte mulţi trec foarte uşor peste faptul că ritmul de creştere a inflaţiei a încetinit puternic în urma acestei ordonanţe. Dacă la început se discuta despre o inflaţie cu două cifre, în luna martie, iată că nu este cazul. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că anul trecut inflaţia s-a triplat. Această ordonanţă cu preţurile la energie a încetinit abrupt ritmul de creştere a inflaţiei, aşa cum şi acest pachet economico-social va influenţa rata de creştere a inflaţiei, pentru că se duce şi ajută acolo unde costurile nu mai pot fi susţinute”, a afirmat Câciu.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)