Update articol:

Ministrul Finanţelor din Turcia: Ankara mizează pe cooperarea cu Rusia şi Iran după mare descoperire de gaze din Marea Neagră

Berat ALBAYRAK Berat ALBAYRAK

Turcia mizează pe cooperarea cu Rusia şi Iran după descoperirea a ceea ce se crede că este cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră, a declarat marți ministrul Finanțelor, Berat Albayrak, potrivit Reuters.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că Turcia a descoperit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conţine 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale, adăugând că există o posibilitate ridicată să fie descoperite şi alte resurse în aceeaşi zonă, transmite Reuters.

“Rusia și Iranul sunt țările cu care colaborăm în sectorul gazelor de mai mulți ani. Și această nouă perioadă poate duce la o nouă cooperare cu aceste țări. Poate că vom coopera cu acestea ca țară producătoare de [gaz]. Rusia este un furnizor de încredere și chiar și în perioade dificile nu ne-a abandonat și nu a stopat livrările “, a spus Albayrak în direct la  canalul NTV.

Potrivit ministrului, depozitele de gaze descoperite în Marea Neagră vor permite Turciei să cumpere gaz cu până la 30%. 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4