Update articol:

Ministrul Finanţelor, după întâlnirea cu Nicuşor Dan: “Situaţia financiară a PMB este dificilă (sunt elegant aici)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizează că a avut miercuri o întâlnire “foarte bună” de lucru cu “primarul ales Nicuşor Dan şi prim-ministrul Ludovic Orban”.

“Situaţia financiară a PMB este dificilă (sunt elegant aici)”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că, în calitatea sa de senator de Bucureşti, se va implica “pentru a găsi soluţii pentru finanţarea investiţiilor” în oraş: “Ca senator de București vă promit că mă voi implica pentru a găsi soluții pentru finanțarea investițiilor în orașul nostru. Am demonstrat acest lucru pentru finanțele României o voi face și pentru București”.

Primăria Capitalei nu are nevoie de un ajutor financiar din partea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, dar totodată, pentru investiţiile care vor începe, pe lângă banii europeni, este necesară o cofinanţare din împrumuturi, obţinută cu ajutorul Guvernului, a declarat, miercuri, primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

“Trebuie să prezentăm public situaţia realistă financiară a Bucureştiului, trebuie să refinanţăm diversele datorii pe care Bucureştiul pe are, şi aici ajutorul Ministerului Finanţelor este esenţial pentru a ne duce către dobânzi cât mai mici, în momentul în care suntem şi transparenţi şi avem şi sprijinul Guvernului. Şi pentru banii de investiţii pe care urmează să le facem – metrou de suprafaţă, marile parcări, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizare inteligentă, centura verde şi aşa mai departe – o să avem o parte de bani europeni şi o să trebuiască să avem o cofinanţare pe care, din nou, cu ajutorul Guvernului României, trebuie să o obţinem din împrumuturi, pe care să le obţinem la dobânzi cât mai mici, şi de aceea este esenţială colaborarea între Primăria Capitalei şi Guvern, prin Ministerul de Finanţe”, a declarat Nicuşor Dan la finalul unei întâlniri cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

El a precizat că Primăria Capitalei nu are nevoie de un ajutor financiar din partea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor.

“În opinia mea, aşa cum este situaţia la acest moment, n-o să fie nevoie de un ajutor financiar din partea Guvernului, prin Ministerul de Finanţe. Adică o să putem să ducem bugetul reducând, bineînţeles, din cheltuielile inutile până la sfârşitul anului. În schimb, e foarte important ca pentru investiţiile pe care le vom începe, pentru care nu avem deloc banii la nivelul investiţiilor pe care le plănuim, este foarte important ca, pe lângă fondurile europene, să existe o cofinanţare din împrumuturi pe care Guvernul să o garanteze pentru Primăria Capitalei”, a detaliat edilul ales al Capitalei.

În ceea ce priveşte personalul din instituţie, el a arătat că va fi o analiză la nivelul fiecărui departament şi instituţie din subordine, fiind “posibile relocări de personal”.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative