Update articol:

Ministrul Finanţelor: În fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor

avere, bani, dobanzile, economiile, bogat pixabay.com

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi că în fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor, iar în aproximativ o lună vor fi prezentate elementele care fac parte din strategia fiscal-bugetară pe 2023.

“Discuţiile despre salariul minim au loc în fiecare toamnă şi tot în fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor. Va fi acest dialog cu toată economia şi va rezulta până la urmă un punct de înţelegere. Eu cred că te duci la o negociere cu propuneri. Aşteptăm să vedem care sunt ghidajele pe ceea ce înseamnă discuţia din coaliţie şi după care vom începe negocierea cu mediul de afaceri. Trebuie ţinut cont de faptul că şi salariaţii se confruntă până la urmă cu greutăţi. De asemenea, trebuie ţinut cont şi de faptul că şi antreprenorii se confruntă cu greutăţi. Trebuie totul pus în balanţă, lucrurile vor fi gestionate şi o să vedeţi cam într-o lună de zile elementele care până la urmă care fac parte din strategia fiscal-bugetară de anul viitor”, a spus ministrul Finanţelor, la finalul şedinţei de Guvern, întrebat care sunt soluţiile în privinţa salariului minim, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat miercuri, la Constanţa, că Partidul Social Democrat (PSD) va propune coaliţiei de guvernare majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei brut, iar pensia minimă ar putea creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei de la 1 ianuarie anul viitor.

Potrivit acestuia, PSD îşi doreşte ca 2.800 de lei din salariul minim pe economie să fie impozitaţi, iar 200 de lei să fie scutiţi de plata contribuţiilor la bugetul de stat.

“Noi, PSD, vom propune în coaliţia politică o majorare a salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea unui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Asta înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxaţi, efortul bugetar este pentru acei 250 de lei, iar 200 de lei rămân în continuare netaxaţi”, a afirmat Budăi.

Anunţul ministrului Muncii a trezit nemulţumiri în rândul unor membri ai PNL, deoarece acest subiect nu a fost discutat în cadrul coaliţiei de guvernare.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative