Update articol:

Ministrul Sănătății a semnat primele contracte de finanțare din fonduri europene pentru construirea de unități sanitare noi

Ministrul Sănătății, Prof. dr. Alexandru Rafila, a semnat primele contracte de finanțare pentru construirea de unități sanitare noi. Alături de secretarul de stat responsabil de implementarea PNRR, Alexandru Rogobete, ministrul PSD anunță semnarea primelor contracte din fonduri europene, în valoare de 1.4 miliarde de lei. Fonduri sunt destinate construcției a patru noi unități spitalicești în Cluj Napoca, Bistrița, Târgu Mureș și Alba Iulia, potrivit unui comunicat.

Este vorba despre contracte în valoare de 1.4 miliarde de lei pentru construirea a patru spitale noi în Transilvania.

1. Centrul Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie la Cluj Napoca, proiect în valoare de 195 milioane de lei.

2. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – în valoare de 408 milioane de lei.

3. O unitate nouă pentru Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș – în valoare de 523 milioane de lei.

4. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională – în valoare de 234 milioane de lei.

Secretarul de Stat, Alexandru Rogobete, cu atribuții directe în implementarea axei finanțate din PNRR, a explicat, în cadrul ceremoniei organizate la Târgu Mureș, că obiectivele de investiții selectate pentru finanțare din PNRR vor răspunde celor mai importante nevoi de sănătate, cum sunt bolile cerebro-vasculare, transplantul cardiac, pediatria și oncologia.

”Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale. În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical”, a declarat secretarul de stat Rogobete.

”Suntem în fața unei premiere, cred eu, de proporții istorice. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila a injectat peste 3 miliarde de lei in sistemul public de sănătate, numai în ultimele 3 luni. Alte 23 de contracte de finanțare sunt aproape pregătite pentru construcția de noi spitale în toată țara. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei”, a subliniat acesta.

Ministerul condus de Ministrul Rafila a finalizat evaluarea a peste 400 de cereri de finanțare înainte de termenul impus de Comisia Europeana.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out