Update articol:
JAGUAR A ALES BUDAPESTA PENTRU O NOUĂ INVESTIŢIE

Ministrul ungar de externe: Cel mai nou centru de dezvoltare al Jaguar va fi la Budapesta

Politica fiscală maghiară a influenţat în mare măsură decizia celor de la Jaguar, întrucât Ungaria are cel mai mic impozit pe profit din Europa.

(Péter Szijjártó)

Noul centru de dezvoltare tehnologică a celei mai mari companii britanice din industria auto, Jaguar, va fi la Budapesta – a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, recent, într-o emisiune pe postul public maghiar de radio, Kossuth, potrivit MTI.

Péter Szijjártó a relatat că în noul centru Jaguar din capitala ungară se va lucra la dezvoltarea şi implementarea unor noi modele. Importanţa centrului este dată de faptul că, începând din 2020, noile modele Jaguar vor fi alimentate în mod fundamental de motoare electrice.

În centrul care se va deschide în prima parte a anului viitor vor lucra pentru început 100 de ingineri maghiari în domeniul acţionării electrice şi al dezvoltării informatice – a adăugat ministrul.

Acesta a subliniat că centrul va fi un atelier intelectual clasic, care va participa la dezvoltările coordonate din Marea Britanie. Anul trecut, Jaguar a cheltuit 4 miliarde de lire sterline pentru cercetare şi dezvoltare – a spus Péter Szijjártó.

Importanţa investiţiei o dovedeşte şi faptul că centre asemănătoare celei din Budapesta Jaguar mai are numai în Marea Britanie, Irlanda, America de Nord şi China – a specificat ministrul, conform MTI.

Potrivit ministrului, politica fiscală maghiară a influenţat în mare măsură decizia celor de la Jaguar, întrucât Ungaria are cel mai mic impozit pe profit din Europa. Au contat mult şi avantajele fiscale din domeniul cercetării şi dezvoltării, respectiv nivelul ridicat al învăţământului superior tehnic maghiar.

Péter Szijjártó a mai subliniat că această investiţie se potriveşte de minune cu dimensiunea în schimbare a economiei maghiare, care pune pe primul loc tehnologia de vârf şi plus-valoarea mare adăugată. Investiţia întăreşte relaţiile dintre
investitorii maghiari şi cei britanici, precum şi rolul producţiei de automobile în economia maghiară – a spus şeful diplomaţiei ungare.

Acesta a mai relatat că este de aşteptat ca până la sfârşitul anului curent, valoarea producţiei industriei auto din Ungaria să depăşească 8500 de miliarde de forinţi. În primele opt luni ale anului, peste 28,2% din producţia economică a fost dată de
industria auto, 91% dintre autovehiculele fabricate aici plecând spre export.

“Datorită eforturilor populaţiei şi ale guvernului, economia maghiară poate realiza în mod durabil o creştere economică de peste 4%. Ungaria nu mai este parte a problemei, ci a soluţiei: creşterea economică a ţărilor Grupului de la Visegrád depăşeşte cu mult rata creşterii europene, iar pe termen lung, creşterea economică din Europa va proveni din această regiune” – a declarat Péter Szijjártó.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative