Update articol:

Mircea Cirț a sesizat BEC, acuzându-l pe actualul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de mită electorală

Mircea Cirț, candidat PNL la Primăria Municipiului Baia Mare, a sesizat BEC cu privire la campania electorală a actualului primar din Baia Mare, Catalin Cherecheș, pe care îl acuză de mită electorală – finanțată din fonduri publice, distribuind tichete valorice către mai mult de 6000 de vârstnici băimăreni cu venituri reduse.

Acesta a scris: ”Prin prezenta vă semnalez o situație de oferire de mită electorală în Baia Mare. Candidatul la primăria municipiului Baia Mare din partea Coaliției pentru Maramureș, Cătălin Cherecheș, profitând de poziția sa de primar în funcție, a început distribuirea de tichete valorice către mai mult de 6000 de vârstnici băimăreni cu venituri reduse. Tichetele sunt prezentate ca un dar de 1 octombrie, Ziua Internațională a persoanelor vârstnice, dar sunt distribuite în timpul campaniei electorale cu mai bine de două săptămâni de data vizată. Tichetele în valoare de 50 de lei sunt expediate împreună cu o scrisoare semnată de Cătălin Cherecheș și deja au ajuns la destinatari, care sunt și alegători în 27 septembrie.

Acțiunea este asumată chiar pe pagina oficială a Municipiului Baia Mare, vezi https://www.baiamare.ro/ro/Administratie/Administratia-Publica-Locala/Anunturi-si-comunicate/PUNE-SUFLET-PENTRU-SENIORII-BAIMARENI/. În acest comunicat oficial se recunoaște că expedierea tichetelor valorice se face ”în pragul unui moment important, alegerile locale” și se strecoară și sloganul Coaliției pentru Maramureș, ”oameni harnici, puternici şi cinstiţi”.

Iată citatul exact: ”Ne aflăm în pragul unui moment important, alegerile locale, având de ales oamenii care ne vor reprezenta în continuare şi vor lupta pentru bunăstarea comunităţii noastre. Depinde de noi dacă va fi mai bine ori mai rău. Nu vreau să vă vorbesc nici despre partide politice, nici despre candidaţi. Vreau să vă îndemn să fiţi atenţi doar cui încredinţaţi viitorul oraşului nostru, al copiilor noştri. Este nevoie de oameni harnici, puternici şi cinstiţi, cu coloană vertebrală, care au demonstrat că trăiesc şi muncesc pentru bunăstarea băimărenilor şi a Municipiului Baia Mare”.

Atâta timp cât s-a precizat că expedierea tichetelor se face ”prin intermediul factorilor poștali”, e limpede că ajungeau patru zile (28,29,30 septembrie și 1 octombrie) pentru distribuirea lor, fără a fi necesar ca aceasta să se facă și în interiorul campaniei electorale.

Este evident că avem de a face cu o mită electorală – finanțată din fonduri publice – și vă rugăm să luați de urgență măsurile care se impun.

Atașăm captură din site și imagine cu scrisoarea și tichetele ajunse deja la băimăreni.

Cu stimă, Mircea Cirț Candidat PNL la Primăria Municipiului Baia Mare”

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023