Update articol:

Mircea Geoană la Globsec: Ascensiunea Chinei, unul din cele mai importante evenimente din istoria omenirii

Mircea Geoana NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a atras atenţia asupra ascensiunii Chinei ca fiind “unul din cele mai importante evenimente din istoria omenirii”, într-o intervenţie în cadrul conferinţei Globsec 2021 privind securitatea în Europa centrală, desfăşurată joi la Bratislava, informează TASR, potrivit Agerpres.

“Nu este vorba doar de ultimele câteva decenii, cred că este vorba de ultimele cinci secole, de când Occidentul a început să domine lumea”, a spus Geoană.

“De aceea este important ca noi, în NATO, să menţinem progresul tehnologic – prin investiţii şi introducerea de tehnologii militare şi de securitate -, ceea ce este vital pentru a ne menţine superioritatea”, a subliniat el.

Mircea Geoană a menţionat că NATO a extins definiţia securităţii pentru a cuprinde efectele asupra securităţii ale schimbărilor climatice şi ameninţărilor cibernetice, precizând că în această ultimă privinţă Alianţa nord-atlantică a decis să adopte noi măsuri pentru a contracara activităţile informatice ale Chinei şi Rusiei.

El a mai notat că spaţiul “devine o scenă de competiţie globală tot mai intensă” şi China a devenit un competitor mai puternic pe piaţa materiilor prime şi a microcipurilor.

Mircea Geoană, a cărui intervenţie a fost virtuală, a convenit pe de altă parte cu Maros Sefcovic (Slovacia), vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale, că atât Uniunea Europeană, cât şi NATO trebuie să ia atitudine în susţinerea democraţiei, “piatra de temelie a viitorului nostru, aflată sub presiune din partea regimurilor autoritare”. “Trebuie să ne implicăm şi să luptăm şi să câştigăm această luptă. Nu ne permitem luxul de a ignora semnele a ceea ce vine”, a atenţionat secretarul general adjunct al NATO.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)