Update articol:
Eveniment online The Power Table

Mircea Iliescu, BVBescu.ro: Rezultatele agregate, pe trimestrul I, arată deja semne ale înrăutățirii situației financiare, pentru un număr semnificativ de companii de la BVB

Rezultatele agregate, pe trimestrul I, arată deja semne ale înrăutățirii situației financiare, pentru un număr semnificativ de companii de la Bursa de Valori București, potrivit lui Mircea Iliescu, Trainer și Analist financiar, realizator al site-ului BVBescu.ro.

Luni, 18 mai 2020 in cadrul celei de-a 2-a editii a evenimentului The Power Table, Mircea Iliescu a analizat cei mai importanti indicatori din rezultatele financiare publicate pentru Trimestul I 2020 de 43 de companii reprezentative listate la Bursa de Valori Bucuresti. Printre acestea, se numara toate companiile incluse in indicii BET, BET-FI si BET-NG, dar si cateva companii listate pe piata AeRO – Bittnet Sysyems, Life is Hard sau Transilvania Broker.

Realizatorul evenimentului ne-a transmis: “S-a injumatatit numarul societatilor care au raportat o cifra de afaceri semnificativ mai mare comparativ cu T1 2019. Astfel, daca anul trecut nu mai putin de 71% dintre cele 43 companii analizate reuseau sa obtina o crestere de peste 10% a cifrei de afaceri aferente Trimestului I, in 2020 doar 38% dintre aceste companii au obtinut o performanata similara. S-a marit, in schimb, substantial numarul companiilor care au raportat rezultate similare cu T1 2019 – jumatate dintre companiile analizate, comparativ cu doar 14%, anul trecut.

Aceeasi situatie o intalnim si in cazul analizei profitului raportat, din cele 43 de companii analizate, doar 38% au raportat un profit in crestere cu minim 10% fata de T1 2019, comparativ cu 51%, anul trecut. Diferenta de 13% a fost distribuita in mod egal intre companiile care au raportat profit similar, mai mic sau pierdere fata de T1 2019, crescand cu aproximativ 7% numarul societatilor din fiecare categorie, fata de raportarea similara anterioara.”

Evenimentul “The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestul I si cum investim” a beneficiat de sprijinul Bursei de Valori Bucuresti si SSIF Goldring S.A., in calitate de Parteneri, si Dendrio – din postura de Partener tehnic. FinancialIntelligence.ro a fost Partener media al evenimentului.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (25/05/2020)

Estimari pentru semestrul 1 din 2020

CONPET SA (COTE) (25/05/2020)

Comunicat plata dividende aferente anului 2019

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/05/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017