Update articol:
REZULTATE FINANCIARE 2019

Mircea Iliescu, BVBescu.ro: Un număr mai mare de societăți de la BVB au raportat câștiguri mai mici față de anul precedent

*” Un procent mai mic de distribuție a profitului ar putea fi, de fapt, știrea bună, în special dacă ar fi dublat de o politică bazată pe investiții și dezvoltare”, a spus Iliescu

Rezultatele financiare ale emitenților de la Bursa de Valori București pentru anul 2019 sunt in linie cu asteptarile, confirmand in mare situatiile la 9 luni, apreciază Mircea Iliescu, Trainer și Analist financiar, realizator al site-ului BVBescu.ro.

El va analiza cat de bune sunt rezultatele financiare pe anul 2019 ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, care sunt asteptarile legate de dividende si care sunt perspectivele de evolutie a afacerilor companiilor in urmatoarea perioada, la Evenimentul The Power Table, organizat, luni, cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti.

Mircea Iliescu a comentat, pentru Financialintelligence.ro: “Un numar important de companii au raportat cresteri ale crifrei de afaceri si ale profitului pe anul trecut. Desi majoritatea companiilor au raportat profit, avem un numar mai mare de societati care au raportat castiguri mai mici fata de anul precedent.”

Referitor la asteptarile sale din perspectiva distribuirii de dividende, investitorul ne-a spus: “Situatia din acest an pare sa fie mai complicata. Daca in mod normal, cel putin pentru societatile in care Statul este actionar majoritar, in ultimii ani puteam anticipa procentul de profit care va merge catre actionari, acum va trebui sa vedem daca actualii guvernanti vor confirma procentul de 90-95% de distributie a dividendului. Pe de o parte, acesta ar putea da un impuls pietei, care sufera in aceste zile din cauza corectiilor generate de temerile raspandirii la nivel global a Covit-19. Pe de alta parte, un procent mai mic de distributie profitului ar putea fi, de fapt, stirea buna, in special daca ar fi dublat de o politica bazata pe investitii si dezvoltare.

Fata de anul trecut, cand propunerile de dividende au venit, in multe cazuri, concomitent cu publicarile situatiilor financiare, putine societati listate la BVB au procedat similar. Sunt deja unele surprize, atat pozitive cat si negative, de exemplu FP, care propune un dividend semnificativ mai mic fata de asteptarile pietei.”
În opinia analistului, predictiile sunt complicate in acest an: “Intai va trebui sa vedem cat de importanta va fi raspandirea Covit-19, pentru a ne putea da seama care vor fi sectoarele cele mai lovite, cum si daca vor relationa acestea cu toate celelalte sectoare. Din punct de vedere economic, daca in Romania nu vom avea un numar semnificativ de cazuri de Coronavirus, care sa duca la scaderea consumului, afectarea procesului de productie s.a., probabil ca impactul in business nu va fi semnificativ. CU siguranta, vor avea de suferit companiile care au legaturi de afaceri in zonele afectate de Covit-19. Cum reprezentarea la Bursa de Valori Bucuresti a sectoarelor de turism, transporturi  s.a. este slaba sau inexistenta, impactul in Piata de Capital (repet, ca si business) ar putea fi limitat. Insa, in aceste zile domneste panica in piete, iar asta se vede si la BVB…”

Accesul la evenimentul The Power Table este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019