Update articol:

Moartea lui Bin Laden, un moment pe care Joe Biden spune că nu-l va uita vreodată

Joe Biden, preşedintele SUA

Preşedintele american Joe Biden a vorbit duminică despre uciderea liderului reţelei teroriste Al Qaida, Osama bin Laden, în urmă cu 10 ani într-un raid al forţelor speciale americane, şi a apreciat că “este un moment pe care nu-l voi uita vreodată”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Joe Biden, care la acea vreme era vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, era prezent la 1 mai 2011 în “Situation room”, încăperea ultrasecurizată pentru situaţii de urgenţă din subsolul Casei Albe, pentru a urmări în direct operaţiunea din Abbottabad, în nordul Pakistanului, în urma căreia liderul Al Qaida a fost ucis.

Rememorând acel moment din îndelungata sa carieră politică, Joe Biden i-a salutat, într-un comunicat, pe “membrii serviciilor de informaţii care i-au luat cu meticulozitate urma (lui Bin Laden – n.r.), luciditatea preşedintelui Barack Obama în momentul luării deciziei, talentul şi curajul echipei noastre de pe teren”.

Într-o referire la viitoarea retragere a trupelor americane din Afganistan, Biden a subliniat că SUA vor rămâne vigilente în faţa ameninţării pe care o reprezintă “grupările teroriste”.

“Vom continua să supraveghem şi să acţionăm la orice fel de ameninţare (la adresa intereselor americane) care ar putea apărea din Afganistan”, a avertizat preşedintele american.

 

 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021