Update articol:

MOL, reacție la declarațiile lui Nicușor Dan: Nu am primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată

MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată, a reacționat compania, după ce Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că municipalitatea s-a îndreptat în instanță împotriva firmei MOL România, solicitând pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București.

Compania a menționat: “Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General.

De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar.

MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a scris astăzi pe Facebook: “Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București.

Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”.

Nicușor Dan: “Am acționat în instanță MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei “

 

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%