Update articol:

Morgan Stanley devine prima mare bancă americană care oferă clienților bogați acces la fonduri bitcoin

Morgan Stanley este prima mare bancă din SUA care oferă clienților săi cu averi mari acces la fonduri bitcoin, scrie CNBC în exclusivitate.

Banca de investiții, un gigant cu active de 4 trilioane de dolari, a transmis consilierilor săi financiari, miercuri, într-o notă internă, că banca lansează accesul la trei fonduri care permit deținerea de bitcoin, potrivit persoanelor cu cunoștințe directe asupra problemei.

Miscarea, un pas semnificativ pentru acceptarea bitcoinului ca o clasă de active, a fost făcută de Morgan Stanley după ce clienții au cerut expunerea la criptomonedă, au spus sursele, care au refuzat să fie identificați. Raliul Bitcoin din ultimul an a pus firmele de pe Wall Street sub presiune pentru a lua în considerare implicarea în noua clasă de active.

Dar, cel puțin deocamdată, banca le permite numai clienților săi mai bogați accesul la activul volatil: banca consideră că este potrivit pentru persoanele cu „o toleranță agresivă la risc” care dețin active de cel puțin 2 milioane USD.

Firmele de investiții trebuie să aibă cel puțin 5 milioane de dolari la bancă pentru a se califica. În cazul lor, conturile trebuie să fie vechi de cel puțin șase luni.

Și chiar și pentru acei investitori acreditați din SUA cu conturi de brokeraj și active suficiente pentru a se califica, Morgan Stanley limitează investițiile în bitcoin până la 2,5% din valoarea lor netă totală, au spus sursele.

Două dintre fondurile oferite sunt de la Galaxy Digital, firma criptografică fondată de Mike Novogratz, în timp ce al treilea este un efort comun al managerului de active FS Investments și al companiei bitcoin NYDIG.

Galaxy Bitcoin Fund LP și FS NYDIG Select Fund au investiții minime de 25.000 USD, în timp ce Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP are un minim de 5 milioane USD.

Clienții pot face investiții încă de luna viitoare, după ce consilierii financiari ai băncii vor finaliza cursuri de formare legate de noile oferte, au spus oamenii.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014