Update articol:

Morgan Stanley: O slăbire economică a SUA ar putea lovi în recuperarea piețelor emergente

În timp ce Morgan Stanley și-a îmbunătățit punctul de vedere privind acţiunile din economiile emergente, banca avertizează că o slăbire a SUA ar putea totuși să limiteze revenirea potențială pentru unele dintre aceste piețe emergente.

“Piețele emergente, atât din punct de vedere al amplitudinii, cât și din punct de vedere al duratei, au avut o corecție destul de semnificativă și considerăm că în prezent există condiții care sugerează că aceste piețe vor începe să-şi depășească performanța, în special față de SUA”, a declarat Gokul Laroia , Co-șef al Morgan Stanley pentru acțiuni globale și co-CEO pentru Asia Pacific, pentru “Squawk Box”.

“Ceea ce nu sunt complet convins este dacă vedem sau nu performanțe absolute în contextul unei SUA în declin, care nu a fost aşa de prea multe ori și nu este evident pentru mine că se poate întâmpla asta”, a adăugat el.

Într-un raport de duminică, Morgan Stanley a upgradat acţiunile  din economiile emergente de la “underweight” până la “overweight” pentru anul 2019. Banca de investiții a declarat că se așteaptă ca acțiunile de pe piețele emergente să performeze mai bine decât acţiunile americane. Aceasta este o schimbare pentru piețele emergente, care au avut performanţe mai slabe  în acest an, datorită sporirii randamentelor Trezoreriei SUA, întăririi dolarului  și reducerii din bilanțul Rezervei Federale.

Laroia a spus că mulți bani care se investesc în achiziționarea de active pe piețele emergente provin din SUA și o încetinire a activității economice americane ar putea încetini aceste pieţe. Fluxul de bani în și din SUA a fost responsabil pentru volatilitatea observată pe piețele emergente în acest an. Când dolarul s-a apreciat și randamentele obligațiunilor au crescut, investitorii s-au retras din piețele emergente și au cumpărat mai multe active în SUA. Ca urmare, indicele MSCI Emerging Markets – care arata evolutia acţiunilor din 24 de economii – a scăzut cu aproximativ 16% până în prezent anul acesta.

Dar forța dolarului american este probabil să se încheie, iar randamentele Trezoreriei sunt așteptate să scadă, prognozează Morgan Stanley. Laroia a spus că acestea vor permite acţiunilor  de pe piețele emergente să aibă performanțe mai bune decât acțiunile din SUA în venituri și creșterea cotației.

În Asia, țările care pot beneficia de aceste evoluții sunt Thailanda, Indonezia și India, a declarat Morgan Stanley. În special, un dolar mai slab ar face achizițiile de petrol și serviciul datoriei să fie mai ușor de gestionat pentru Indonezia și India, a remarcat Laroia. Cu toate acestea, alegerile viitoare din aceste țări pot provoca volatilitate, a adăugat el. “Cred că vom vedea o volatilitate mai mare pe măsură ce ne apropiem de aceste alegeri și aceasta va începe să se desfășoare, cu siguranță, în cazul Indiei, în următoarele câteva săptămâni”, a spus Laroia.

 

 

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021