Update articol:

Moşteanu: USR PLUS şi AUR au 122 de semnături pentru o moţiune de cenzură. Nu aş vrea să ajungem acolo

ionut mosteanu Sursa-Facebook Sursa-Facebook

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, a declarat că reprezentanţii Uniunii au contactat toate partidele politice în vederea susţinerii unei eventuale moţiuni de cenzură.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, acesta a arătat că USR PLUS şi AUR ar avea împreună 122 de semnături, dar a subliniat că nu îşi doreşte să se ajungă la depunerea moţiunii de cenzură.

“Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moţiune de cenzură. USR PLUS are 80 de semnături şi 80 de parlamentari, care aşa cum l-au pus pe premierul Cîţu şi i-au dat şansa să arate că poate să conducă un guvern de coaliţie, îl vor da şi jos. Asta să fie foarte clar. Am discutat cu cei de la AUR, pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Bineînţeles, aş vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîţu. Mâine vom avea o discuţie, aştept să facă un pas în spate, să continuăm cu un nou premier PNL, într-un ritm accelerat, pentru că e foarte mult de recuperat din ultimele luni şi din acest aproape un an de zile în care Florin Cîţu a avut frâiele Guvernului şi nu a mers la turaţie maximă”, a spus Moşteanu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că USR PLUS a cerut o şedinţă a coaliţiei în cursul zilei de joi, dar că aceasta urmează să aibă loc abia vineri. Totodată, a arătat că USR PLUS îşi doreşte să facă parte în continuare din coaliţia de guvernare, cu aceeaşi structură ministerială. În acest sens, a exclus ipoteza unor schimburi de ministere sau trocuri.

Reprezentantul USR PLUS a susţinut că premierul a creat “o criză guvernamentală de care România nu avea nevoie”. El a subliniat că Guvernul Cîţu funcţionează “fără o susţinere majoritară” parlamentară.

“Cred că în momentul acesta e foarte periculos să îl lăsăm pe Florin Cîţu cu toată puterea pe mână, pentru că am văzut că nu ştie să o folosească. A folosit-o abuziv pentru a-şi atinge scopurile politice de competiţie internă în PNL. A folosit acea poziţie de prim-ministru pentru a presa ministere şi miniştri să îi avizeze o ordonanţă de guvern, trecând peste protocolul de coaliţie. Ordonanţa de guvern care nu are absolut nicio urgenţă”, a arătat el.

Potrivit acestuia, USR PLUS nu se opune dezvoltării, dar nu doreşte o repetare a “greşelilor” din PNDL 1 şi 2. Moşteanu a adăugat că partenerii de coaliţie au vrut, practic, să treacă “cu tancul” peste punctul de vedere al USR PLUS.

“Nu mai vrem preţuri supraevaluate, achiziţii umflate, nu mai vrem o prioritizare din pixul unui ministru sau al altuia. Colegii de coaliţie nu au ţinut cont de ce am spus noi. Au vrut să meargă înainte, să treacă practic cu tancul peste noi. Acest lucru nu se va întâmpla. Nimeni nu îşi va permite vreodată – şi asta trebuie să fie foarte clar şi următorului premier PNL -, trebuie să ne trateze ca pe nişte parteneri loiali şi responsabili, pentru că asta suntem”, a precizat el.

Moşteanu a afirmat că în calitate de lider al grupului USR PLUS a avut o bună colaborare cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

“De la acel moment din iarnă până acum au trecut nouă luni de zile şi foarte multe lucruri s-au schimbat. Personal, lucrez cu Ludovic Orban deja de nouă luni, din poziţia de lider de grup, dânsul este preşedinte la Cameră. Eu am o colaborare foarte bună şi am văzut un om echilibrat, cu mult fler politic, care îşi ţine cuvântul dat. Decizia finală va fi una luată în coaliţie. Decizia din partea USR PLUS va fi una luată în organele statutare”, a evidenţiat el.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021