Update articol:

Moţiune de cenzură/Gabriela Firea: Premierul să scoată din vocabular cuvântul “modernizare”

Firea

Premierul Florin Cîţu trebuie să scoată din vocabularul său cuvântul “modernizare”, pentru că nu a făcut nimic în acest sens pentru români, a declarat marţi prim-vicepreşedintele PSD, senatorul Gabriela Firea.

“Domnule prim ministru, în speach-ul dumneavoastră aţi pronunţat cuvântul “modernizare” de vreo şapte ori, am numărat. Pentru cine modernizare şi unde? Că n-am constatat-o. (…) Vedem ce înseamnă modernizare în Bucureşti. Modernizare înseamnă respect pentru cetăţean, creşterea calităţii vieţii, mai bine pentru copii, pentru părinţii şi bunicii lor, mai bine pentru toată lumea. Eu vă rog frumos să scoateţi acest cuvânt din vocabularul dumneavoastră, pentru că nu aţi început ceva care să semene a modernizare nu aţi continuat ceva care să semene cu modernizarea”, a declarat Gabriela Firea, la dezbaterea moţiunii de cenzură, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut totodată că “premierul trebuie să fie sincer şi să le spună copiilor din România ca le-a băgat mâna în buzunar şi le-a luat 2,1 miliarde de lei din alocaţia lor, tăindu-le două tranşe”.

“Fiţi sincer, dar până la capăt, nu doar până unde vă place dumneavoastră. Spuneţi-le tuturor românilor că ne împrumutăm cu 1.700 de euro pe secundă. (…) Aţi tăiat pensiile seniorilor ţării”, a adăugat social-democrata.

Senatorul PSD a criticat totodată afirmaţia premierului potrivit căreia social-democraţii nu ştiu cine e Kafka.

“Poate dumneavoastră nu ştiţi cine e Dinu Săraru şi nu aţi citit romanul “Nişte ţărani”, deşi maestrul Săraru este din zona dumneavoastră, din Vâlcea. (…) Nu îl urâm pe domnul Cîţu, că nu cu asta se ocupă parlamentarii. (…) Treaba noastră este cu românii, cu oamenii pe care domnul Cîţu i-a uitat”, a arătat Gabriela Firea.

Social-democrata a avut un mesaj şi pentru UDMR: “Vă înţeleg îngrijorarea, dar astăzi suntem într-un prim moment, în care putem să mergem împreună pe un drum mult mai bun. Votăm o moţiune. Pas cu pas. Vedem mâine ce facem, cu siguranţă avem un plan, şi un plan politic responsabil, şi cu siguranţă nu suntem noi cei care am lăsat ţara de izbelişte”.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions