Update articol:

MS: Amenzi la Centrul de vaccinare nr. 5 de la Romexpo, după imunizarea unei persoane cu alt vaccin la rapel

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au aplicat trei amenzi în urma controlului efectuat la Centrul de vaccinare nr. 5 de la Romexpo, unde o persoană a sesizat că i-a fost administrat, la rapel, vaccinul Moderna în loc de Pfizer.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/ protocoale de lucru, iar personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere post-vaccinare şi eliberarea adeverinţei).

Conform MS, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/ protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna.

O altă sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a primit medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului.

De asemenea, o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei i-a fost aplicată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru.

O echipă de inspectori de la DSP Bucureşti a efectuat, miercuri, un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului expoziţional Romexpo, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de a doua doză.

 

Bărbat din Bucureşti, vaccinat la rapel cu Moderna, deşi la prima doză a primit serul Pfizer

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021