Update articol:

Musk spune că Tesla va fi închisă dacă mașinile sale sunt folosite pentru a spiona în China sau în altă parte

Elon Musk Tesla

Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, a declarat sâmbătă că firma sa va fi închisă dacă mașinile sale sunt folosite pentru a spiona, acestea fiind primele sale comentarii despre știrile că armata Chinei a interzis Tesla în complexele sale, potrivit Reuters.

„Există un stimulent foarte puternic pentru noi să fim confidențiali cu orice informație”, a spus Musk la un important forum chinez în timpul unei discuții virtuale. „Dacă Tesla a folosit mașini pentru a spiona în China sau oriunde, ne vom închide”.

Surse au declarat vineri Reuters că armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în complexele sale, invocând îngrijorări de securitate cu privire la camerele instalate pe vehicule.

Aceste restricții au apărut pe măsură ce diplomații de top din China și SUA țineau o reuniune controversată în Alaska, fiind prima astfel de interacțiune de când președintele american Joe Biden a preluat funcția în ianuarie.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale de la Forumul pentru Dezvoltare din China, o adunare de afaceri la nivel înalt care este găzduită de o fundație din cadrul Consiliului de Stat.

În China, cea mai mare piață auto din lume și un punct cheie pentru vehiculele electrice (EV), Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din totalul său global. Cu toate acestea, se confruntă cu o competiție mai mare anul acesta de la rivalii interni, de la Nio Inc la Geely.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING