Update articol:

Năsui: Peste jumătate din firmele eligibile pe măsura 3 au aplicat pentru imobile şi nu acesta era scopul

Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

“Potrivit acestuia, din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile”, spune el.

Practic, mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă Covid şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente, susţine ministrul.

“Am încercat să rezolvăm cât mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat. De la blocaje în evaluare, la găsit finanţare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri a trebuit să reparăm maşina din mers. Am reuşit să găsim şi finanţare, graţie ministrului Cristian Ghinea. Am reuşit să creştem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenţia să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omişi prima dată”, a arătat Năsui.

El a precizat că, de când a venit în minister, a încercat să asigure continuitatea măsurilor deja începute în ideea că nimeni nu trebuie să sufere din cauza schimbării Guvernului.

“Cu cifrele acestea, însă, ne dăm seama că măsura nu îşi atinge scopul. Am discutat cu premierul soluţii. Vă voi ţine la curent”, a adăugat oficialul guvernamental.

Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată.

Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care…

Publicată de Claudiu Nasui pe Joi, 4 februarie 2021

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie