Update articol:

Năsui: Secretarul de stat care se va ocupa de debirocratizare în România este Valentina Saygo

Valentina Saygo preia funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, aceasta urmând să se ocupe de debirocratizare, potrivit ministrului de resort, Claudiu Năsui.

“Secretarul de stat care se va ocupa de debirocratizare în România este Valentina Saygo. Valentina este o adevărată luptătoare pentru micul antreprenor. Ministerul Economiei nu a avut niciodată ca scop să facă debirocratizare. De acum o va avea şi va avea oameni extrem de dedicaţi acestui scop. Am cunoscut-o pe Valentina odată cu luptele pentru TVA split din Parlament, după care am păstrat legătura pentru mai multe subiecte ce ţineau de Comisia pentru buget-finanţe-bănci. Este expert contabil şi cunoaşte bine şi hăţişul legislativ. Cunoaşte problemele reale ale întreprinderilor şi, mai ales, susţine acelaşi gen de soluţii pe care îl susţin şi eu: debirocratizare, simplificare şi deschidere către concurenţă. De multe ori statul ne pune beţe în roate atunci când încercăm să întreprindem sau să inovăm. De aceea, Ministerul Economiei îşi va propune activ să facă un lucru pe care nu l-a făcut niciodată până acum: debirocratizare”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Economiei.

El a subliniat că a început deja procesul de debirocratizare şi că în 2020 a trecut prin Parlament mai multe legi care au simplificat viaţa IMM-urilor.

“Am început deja procesul de debirocratizare. Mulţi ne-au zis că nu avem nicio şansă, dar am demonstrat că se poate. Am trecut mai multe legi anul trecut prin parlament care au simplificat viaţa întreprinderilor mici şi mijlocii şi ONG-urilor. (…) Este un lucru bine ştiut că eşti doar atât de bun cât este echipa pe care ţi-o formezi, iar din acest motiv mă bucur enorm că Valentina Saygo a acceptat această misiune grea. Să te lupţi cu obiceiurile împământenite, precum dosarul cu şină, limbajul de lemn sau miile de hârtii inutile, necesită nu doar curaj, ci şi foarte multă expertiză. Sunt convins că Valentina le are pe ambele. Valentina, bine ai venit în echipă!”, a mai notat Năsui.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021