Update articol:

NATO cere Chinei să accepte un dialog privind controlul armamentelor

Stoltenberg NATO nato.int

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de “extinderea arsenalului nuclear al Chinei” şi a făcut apel la Beijing să accepte un dialog privind controlul armamentelor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

China nu este considerată un adversar al NATO, însă ea trebuie “să îşi respecte angajamentele internaţionale şi să acţioneze responsabil în sistemul internaţional”, a insistat el în cursul unei videoconferinţe cu şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi.

Stoltenberg a exprimat “îngrijorările NATO în privinţa politicilor coercitive ale Chinei, expansiunii arsenalului său nuclear şi lipsei de transparenţă a procesului său de modernizare militară”, a precizat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

“Secretarul general a subliniat că transparenţa reciprocă şi dialogul în privinţa controlului armamentelor vor fi benefice atât pentru NATO, cât şi pentru China”, se adaugă în comunicat.

În cadrul discuţiei, a fost evocată şi situaţia din Afganistan. Stoltenberg a insistat asupra necesităţii “de a face astfel încât această ţară să nu mai fie folosită din nou ca platformă pentru terorişti”.

El a făcut apel “la o abordare internaţională coordonată, inclusiv cu ţările din regiune, pentru ca talibanii să fie traşi la răspundere în privinţa angajamentelor lor în materie de luptă împotriva terorismului şi a respectării drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor”.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions