Update articol:

NATO începe instruirea forţelor speciale afgane în Turcia

România în NATO martie 2004

Alianţa Nord-Atlantică a lansat primul program de instruire în afara ţării pentru soldaţii afgani, la scurt timp după încheierea misiunii sale de antrenare a armatei afgane pe teritoriul Afganistanului, relatează joi DPA, potrivit Agerpres.

Membri ai forţelor speciale afgane au fost transportaţi miercuri cu un avion în Turcia pentru un curs de instruire, potrivit unor informaţii provenind de la Ankara. Acest curs se presupune că prefaţează programele regulate de antrenament ce vor fi derulate de NATO în afara Afganistanului.

Un purtător de cuvânt al NATO de la sediul organizaţiei din Bruxelles a confirmat pentru DPA lansarea cursului de instruire, dar nu a precizat locul unde se va desfăşura acest program de formare şi nu a oferit alte detalii din motive de securitate.

‘Pe lângă continuarea finanţării şi a prezenţei diplomatice, sprijinul în continuare al NATO pentru Afganistan cuprinde instruire în afara ţării pentru forţele speciale afgane. Aceasta pregătire a început acum’, a indicat purtătorul de cuvânt citat.

Continuarea sprijinului NATO pentru trupele guvernamentale afgane are la bază o decizie a şefilor de stat şi de guvern din cele 30 de ţări membre ale Alianţei.

Aceştia au asigurat guvernul de la Kabul la summitul NATO din luna iunie că vor continua să ofere asistenţă Afganistanului chiar şi după încheierea misiunii militare.

‘Ne afirmăm angajamentul de a continua să sprijinim Afganistanul, poporul său şi instituţiile sale în ceea ce priveşte promovarea securităţii şi menţinerea câştigurilor cu greu obţinute în ultimii 20 de ani’, se afirmă în declaraţia finală a summitului NATO din iunie.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii