Update articol:

Negocieri fără rezultat în Coaliţia de guvernare

Guvernul Romaniei

Liderii Coaliției de guvernare nu au rezolvat criza, iar discuțiile vor continua şi marți. Ședința de Coaliție în care ar trebui discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17 și s-a încheiat în jurul orei 21.

Premierul României, Florin Cîțu, le solicită celor de la USR-PLUS să vină cu o propunere pentru funcția de ministru al Sănătății. 

“Toate partidele și-au pus scenariile pe masă. E o coaliție și discutăm. Eu vă spun că partidele și-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea de la USR-PLUS pentru ministerul Sănătății. Singura soluție e această coaliție. Sper să vină USR-PLUS cu o propunere cât mai repede. Avem nevoie de cineva care să se ocupe de așa ceva. E dreptul colegilor de la USR-PLUS să nominalizeze pe cineva. Cred că avem un moment ca orice coaliție. Vedem cum îl depășim. E important să vedem și ce ne-a adus aici, acele valori”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

De asemenea, premierul a spus că-i evaluează pe miniștrii din Guvern în funcție de fapte, nu de vorbe: „Îi voi evolua pe cei din guvern în funcție de ce fac, nu ce spun. Am spus mereu asta. Eu sunt un om care se uită în special la ce vrem să facem”, a conchis Cîțu.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat luni că în cadrul discuţiilor purtate în coaliţia de guvernare fiecare parte şi-a prezentat punctul de vedere, PNL în sensul susţinerii lui Florin Cîţu, iar USR PLUS în direcţia de a nu-i mai acorda încredere premierului, discuţiile urmând să fie reluate marţi, la ora 16.00.

“Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16,00 discuţia. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16,00”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat: “Nu există o alternativă la această coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului. Suntem oameni reponsabili, oameni maturi și vom susține în continuare această coaliție. După patru luni, nu ne permitem o tensiune mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. A fost o sedintă extrem de constructivă și de coerentă”.

 

BVB | Știri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (07/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CASA DE BUCOVINA-CLUB DE MUNTE (BCM) (07/12/2021)

Semnare contract de tipul celor prevazute la 234 alin 1, lit. i)

Erste Group Bank AG (EBS) (07/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

MedLife S.A. (M) (07/12/2021)

Majorare credit sindicalizat MedLife cu suma de 50 milioane de euro

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - ELCEN