Update articol:

Negocierile despre Brexit vor continua până duminică, dar rămân mari neînțelegeri de discutat

pixabay.com pixabay.com

Negociatorii Brexit au termen până duminică să ajungă la un acord, după ce discuțiile de la cina dintre premierul Boris Johnson și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au încheiat fără un rezultat, potrivit Bloomberg.

Liderii au fost de acord că discuțiile ar trebui să continue în următoarele câteva zile, în pofida divergențelor majore care rămân între Marea Britanie și Uniunea Europeană cu privire la aspectul viitoarei lor relații comerciale. Până pe 13 decembrie va trebui luată o decizie fermă cu privire la viitorul negocierilor, au spus cele două părți.

Echipa lui Johnson spera că o întâlnire față în față cu von der Leyen va introduce un nou impuls politic în proces, dar discuția nu adus un rezultat.

„Ne înțelegem pozițiile reciproce”, a scris pe Twitter von der Leyen după întâlnire. „Rămân departe una de alta. Echipele ar trebui să se reunească imediat pentru a încerca să rezolve aceste probleme. Vom ajunge la o decizie până la sfârșitul weekendului. ”

Opt luni de negocieri nu au reușit până acum să depășească cele mai mari trei obstacole în calea unui acord: dezacordurile privind drepturile de pescuit, guvernanța unui acord și regulile de concurență pentru întreprinderi.

Dacă nu se ajunge la un acord până la sfârșitul anului, companiile și consumatorii vor fi afectați de costuri suplimentare și perturbări, deoarece vor fi impuse tarife pe comerțul cu cel mai mare și cel mai apropiat partener comercial al Regatului Unit.

Deși Johnson dorește să încerce fiecare cale pentru a obține un acord cu privire la un acord comercial, nu este clar că va fi posibil să se rezolve obstacolele semnificative care rămân, a spus un înalt oficial al Regatului Unit.

„Cred că a existat o discuție bună, dar nu a existat nicio mișcare clară în direcția corectă”, a declarat secretarul pentru locuințe din Marea Britanie, Robert Jenrick, pentru emisiunea ITV Peston. „Vor mai fi câteva zile acum de efort concertat pentru a depăși aceste probleme. Dar trebuie să spun că există încă câteva domenii foarte semnificative în joc. ”

Von der Leyen urmează să-i informeze pe cei 27 de lideri ai UE despre rezultatul cinei la un summit de două zile care începe joi la Bruxelles.

O persoană familiarizată cu poziția UE a spus că cina a fost constructivă și că există un spirit bun între cei doi lideri și oficialii lor. Este clar că trebuie parcurs un drum lung, iar dificultățile sunt reale, dar ambele părți par să creadă că este posibilă o înțelegere, a adăugat persoana respectivă.

Aplitudinea decalajului care încă trebuie eliminat în așa-numitele condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi a fost descoperită miercuri. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că disputa cu privire la ceea ce se întâmplă în cazul în care normele britanice diverg de UE ar putea distruge un acord.

“Dacă există condiții din partea britanică pe care nu le vom putea accepta, atunci suntem pregătiți să plecăm fără un acord”, a spus Merkel.

Johnson a răspuns spunând că niciun lider britanic nu ar putea accepta termenii pe care UE a vrut să îi impună regulilor de afaceri și pescuitului.

Un purtător de cuvânt al premierului a reiterat miercuri seară că orice acord trebuie să respecte independența și suveranitatea Regatului Unit.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021