Update articol:

New York rămâne înaintea Londrei în topul centrelor financiare (Sondaj)

New York și-a menținut poziția de top într-un sondaj despre centrele financiare mondiale, Londra consolidându-și poziția pe locul al doilea, scrie Reuters.

Indicele Centrelor Financiare Globale (GCFI) se bazează pe un sondaj realizat de Z / Yen Group în parteneriat cu China Development Institute cu peste 54.500 de evaluări colectate de la 8.549 de profesioniști care lucrează în sector.

Evaluările analizează stabilitatea politică, mediul de reglementare, disponibilitatea personalului calificat, calitatea vieții, infrastructura, disponibilitatea capitalului, lichiditatea pieței, reputația și diversitatea culturală.

“GFCI 28 arată o încredere sporită în centrele financiare de top, dar o reducere generală a încrederii în alte centre”, a declarat Michael Mainelli, președintele executiv al Z / Yen.

El a spus că incertitudinea cu privire la comerț, stabilitatea politică și impactul economic al pandemiei a sporit volatilitatea în rezultatele sondajului.

„Noile modalități de lucru reprezintă o provocare pentru conceptul de centru financiar tradițional”.

Shanghai a depășit Tokyo pentru a ocupa locul al treilea, cu Hong Kong și Singapore pe locurile cinci și șase.

În timp ce Londra a redus decalajul față de New York în ultimul sondaj, unii respondenți au spus că impactul Brexit-ului ar putea reduce atractivitatea capitalei Marii Britanii, folosită până acum de băncile globale drept poarta de intrare a UE pe termen scurt și mediu.

City of London își pierde accesul neîngrădit la UE pe 31 decembrie, după încheierea acordurilor de tranziție pentru Brexit, iar accesul viitor la clienții UE va fi neuniform.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020