Update articol:

”Niciun indiciu” că vaccinul AstraZeneca a cauzat un deces în Austria (EMA)

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat miercuri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 şi decesul unei asistente austriece care fusese injectată cu acesta, notează AFP, potrivit Agerpres.

Austria a anunţat luni că a încetat administrarea unui lot de vaccinuri produse de compania britanico-suedeză AstraZeneca, după ce o asistentă în vârstă de 49 de ani încetat din viaţă din cauza unor probleme grave de coagulare a sângelui la câteva zile după ce l-a primit.

Una dintre colegele ei, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu acelaşi lot, a făcut embolie pulmonară şi este în convalescenţă.

Alte două cazuri de “evenimente tromboembolice au fost raportate” după injecţii din acelaşi lot, a indicat EMA.

Cu toate acestea, “la ora actuală, nu există indicii că vaccinarea a avut aceste consecinţe, care nu se numără printre efectele secundare repertoriate ale acestui vaccin”, a spus agenţia.

Alte patru ţări europene, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg, au suspendat imediat vaccinările cu doze din acest lot, livrat în 17 ţări şi care includea un milion de vaccinuri.

“Deşi un defect de calitate este considerat puţin probabil în acest stadiu, calitatea lotului face obiectul unei anchete”, a adăugat EMA.

De la demararea campaniilor de vaccinare împotriva coronavirusului, în unele ţări au fost raportate cazuri de persoane care au decedat la puţin timp după ce primiseră o injecţie. Examinate îndeaproape, aceste decese – foarte puţine la număr – nu sunt deocamdată atribuite vaccinului.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)