Update articol:

Nicuşor Dan: În august, vom avea ADI şi putem accesa bani europeni pentru deşeuri (video)

Nicusor Dan

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară – ADI – prin care municipalitatea bucureşteană şi primăriile de sector vor putea accesa bani europeni pentru deşeuri va funcţiona din luna august, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

“Pentru a accesa bani europeni, trebuie să facem o asociaţie de dezvoltare intercomunitară. Am agreat lucru acesta de mai mult timp, suntem în procedură, în sensul că cinci sectoare au dat nişte hotărâri de consiliu preliminare”, a precizat Nicuşor Dan, după întâlnirea pe tema deşeurilor avută cu primarii de sector şi alte autorităţi.

El a informat că s-a agreat ca o hotărâre pe această temă să fie adoptată de Consiliul Local Sector 1 săptămâna aceasta, iar de Consiliul General în şedinţa din 19 iulie. După aceea, sectoarele vor adopta din nou o hotărâre de consiliu, conform procedurii din Codul administrativ. “Deci, în luna august, vom avea un ADI prin care şi Primăria Generală şi primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deşeuri”, a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, în cadrul întrevederii au fost discutate toate punctele de blocaj.

“Sunt soluţii pentru toate, primul pas este constituirea ADI-ului pe Bucureşti, primarul general cu primarii de sectoare au decis deja lucrul acesta, se va întâmpla într-un termen foarte scurt, după care toate demersurile vor fi făcute pe ADI, acesta fiind cadrul pe care se pot atrage şi fonduri. (…) De asemenea, avem sprijinul Guvernului pentru modificări legislative necesare pentru a rezolva o bună parte dintre blocajele care sunt astăzi şi, cu siguranţă, soluţiile tehnice urmează”, a spus Stoica, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014