Update articol:

Nicușor Dan: Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare; licitația, în februarie

nicusor dan Foto Facebook

Primarul General, Nicusor Dan,  a anunţat că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti, o parte din fonduri proprii, o parte din bani europeni.

Nicușor Dan a spus: “Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii – aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Fiind vorba despre un volum foarte mare de lucrări, intenţionăm să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, cu mai multe companii, astfel încât şantierele să dureze cât mai puţin.

Mesajul nostru e că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil europeană, pentru că va fi o licitaţie internaţională. Vom schimba modul de lucru. Vom plăti la timp. Vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuţie”.

Primarul General a explicat că în luna februarie se va organiza o licitaţie de amploare şi că vor începe discuţiile pe marginea caietelor de sarcini, în transparenţă totală: “Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară şi să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situaţia să ne confruntăm cu aceste probleme în momentul în care suntem cu şantierele începute. De aceea, o să avem mâine, marţi, 19 ianuarie, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie cu constructorii va avea loc marţi, 26 ianuarie. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii, toate au confirmat, dar discuţia nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuţia de săptămâna aceasta, cât şi discuţia de săptămâna viitoarevor fi deschise pentru firmele serioase de construcţii din România. Cei care doresc să participe la aceste discuţii sunt rugaţi să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, Cabinetul Primarului General şi noi vom face invitaţiile pentru aceste discuţii”.

Nicușor Dan: A fost o decizie strategică furnizarea sub parametri a agentului termic, pentru că exista riscul ca rețeaua de termoficare „să crape”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%