Update articol:

Noi ciocniri între poliţişti israelieni şi manifestanţi palestinieni pe Esplanada Moscheilor de la Ierusalim

https://pixabay.com/

Noi ciocniri între poliţişti israelieni şi manifestanţi palestinieni au izbucnit vineri dimineaţa pe Esplanada Moscheilor de la Ierusalim, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Dimineaţa devreme, forţe ale poliţiei israeliene au intrat pe Esplanadă, al treilea loc sfânt al islamului, iar tineri palestinieni au aruncat cu pietre în direcţia lor, a constatat jurnalistul AFP, potrivit căruia există câţiva răniţi.

Către ora 04.00 GMT, persoane au aruncat cu pietre în direcţia Zidului Plângerii, locul de rugăciune cel mai sfânt al iudaismului, situat în Oraşul Vechi al Ierusalimului, a indicat poliţia.

Situaţia rămâne tensionată în această a treia zi de vineri a Ramadanului – care coincide cu sfârşitul celebrărilor Pesah, paştele evreiesc – după schimburi de lovituri cu pietre şi tiruri cu gloanţe de cauciuc.

În cursul ultimei săptămâni, mai mult de 200 de persoane, în majoritate palestinieni, au fost rănite în ciocnirile produse în interiorul şi în jurul Esplanadei Moscheilor, care au dus şi la tiruri de rachete lansate de grupări armate palestiniene dinspre Fâşia Gaza spre Israel, şi la lovituri israeliene ca represalii împotriva enclavei palestiniene cu 2,3 milioane de locuitori.

Prezenţa în timpul Ramadanului a numeroşi evrei – care pot vizita locul în anumite condiţii şi la ore precise, fără a se ruga acolo, conform statu quo-ului în vigoare – şi desfăşurarea de poliţişti israelieni au fost larg percepute de palestinieni şi de mai multe state din regiune drept o ‘provocare’.

Mai mulţi miniştri arabi reuniţi la Amman au condamnat ‘atacurile şi încălcările israeliene împotriva credincioşilor moscheii al-Aqsa’, lăcaş administrat de Iordania, dar unde accesul este controlat de Israel.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022