Update articol:

Nominalizările PNL pentru ASF, Curtea de Conturi, ANRE şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) – discutate mâine, în Biroul Executiv al partidului

Biroul Executiv al PNL se va reuni mâine, în şedinţă, începând cu ora 11,00, la sediul central al partidului din Modrogan. Potrivit Agerpres, cel mai probabil, discuţiile se vor axa şi pe nominalizările partidului pentru conducerile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Curţii de Conturi, ANRE şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Nicu Marcu are cele mai mai mari şanse să fie noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), au susținut surse politice, încă din luna mai. Potrivit acestora, senatorul Daniel Zamfir a pierdut în faţa lui Nicu Marcu, în urma negocierilor pe care Marcel Ciolacu le-a avut cu Ludovic Orban şi Victor Ponta.  De altfel, Daniel Zamfir a anunțat public că nu mai candidează la ASF.

Peste 12 persoane şi-au depus CV-urile pentru numirea în funcţia de Vicepreședinte și/sau membru în Comitetul de reglementare al ANR.E. Printre acestea se numără: Marin Gheorghe, Emil Calotă, Iriza Scarlat, Mircea Man, Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu,  Mihai Păun, Andrei Busurcă, Marian Neacșu, Dumitru Chisalita, Cristian Podasca, Valeriu-Andrei Steriu. 

Iulian Iancu, despre care prtesa a scris că va candida la o pozitie în cadrul ANRE, nu se află în listă. 

https://financialintelligence.ro/nicu-marcu-singurul-candidat-pentru-presedintia-asf-surse-parlamentare/

La începutul săptămânii trecute, liberalii au discutat, în şedinţa Biroului Politic Naţional, despre aceste nominalizări.

Potrivit unor surse liberale, discuţiile au vizat identificarea unui candidat care să obţină votul de învestitură din partea Parlamentului pentru postul de preşedinte al ASF astfel încât această poziţie să nu revină senatorului PSD Daniel Zamfir. Liberalii îl au în vedere pentru această funcţie pe Nicu Marcu, fost deputat PNL.

Pentru Curtea de Conturi liberalii au dat într-o şedinţă anterioară un vot de susţinere pentru o posibilă candidatură de consilier Claudiei Boghicevici. Surse liberale au precizat că Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, şi-a depus candidatura pentru un astfel de post.

La CNCD este posibil ca liberalii să le susţină pe Maria Moţa şi Claudia Popa.

Până acum, liberalii au desfăşurat şedinţele forurilor de conducere în sistem videoconferinţă.

Plenul Parlamentului se va reuni, miercuri, pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, ANRE, Consiliul Legislativ şi în Comisiile parlamentare comune de control al activităţii SRI şi SIE.

Astfel, la ASF urmează să fie numit preşedintele pentru restul de mandat până în noiembrie 2023, la ANRE – un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ – un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate