Update articol:

Northvolt se aliază cu BMW şi Umicore pentru a dezvolta baterii electrice

Northvolt, care construieşte în Suedia cea mai mare fabrică de baterii din Europa, s-a aliat cu producătorul auto german BMW şi grupul belgian Umicore pentru a dezvolta un proces prin care bateriile pentru vehiculele electrice pot fi reciclate, transmite Reuters, citată de Agerpres. Valoarea investiţiei BMW în societatea mixtă nu a fost dată publicităţii. Capacitatea de producţie a fabricii va fi de 32 gigawaţi oră (GWh) până în 2023.

Analiştii susţin că parteneriatul ar putea indica faptul că BMW va achiziţiona baterii de la Northvolt, ceea ce i-ar convinge pe investitori să finanţeze proiectul.

BMW a încheiat un acord şi cu cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din China – CATL – care va construi prima sa fabrică europeană în Germania, pentru a furniza baterii litiu-ion grupului auto german.

În prezent, majoritatea bateriilor pentru vehiculele electrice se produce în Asia, piaţa fiind dominată de firmele nipone Panasonic şi NEC, grupurile sud-coreene LG şi Samsung, companiile chineze BYD şi CATL, şi de Tesla în SUA.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020