Update articol:

Noua lege supremă a sustenabilității pentru toate businessurile din Europa

Noua Economie combaterea schimbărilor climatice

Taxonomia. Un termen puțin înțeles deocamdată la nivel european, dar extrem de important pentru evoluția economiei românești, în contextul politicilor privind combaterea schimbărilor climatice, care au așezat în centru un nou principiu: „do no significant harm”.

Dat fiind impactul major pe care noile reglementări europene îl vor avea asupra României, au fost analizate într-o nouă dezbatere ”Politici Europene pentru Noua Economie”, alături de europarlamentari români și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ce solicită mediul de afaceri?

Sprijin din partea reprezentanților României la Bruxelles, în relația cu Parlamentul European și Comisia Europeană, cu privire la forma finală a documentelor legate de taxonomie, astfel încât încadrarea și abordarea cu privire la gazul natural să nu fie restrictive sau excluzive.

Cei care reprezintă țara în instituțiile europene să privească resursele de gaz, acționând în consecință, ca parte esențială și imperios necesară a mixului și a soluției energetice care ne va duce mai întâi la renunțarea la cărbune și lemn și apoi la decarbonare.

Eligibilitatea extinsă a investițiilor ce privesc transportul și distribuția gazelor naturale.

Stimulente și reglementări stimulante cu privire la viitorul transportului, infrastructură, combustibili alternativi și sprijinirea și implementare soluțiilor de tranziție – bazate și pe gazele naturale – spre un viitor verde, construit în jurul energiei regenerabile.

O strategie națională coerentă și funcțională, ce să cuprindă și o foaie de parcurs clară pentru România, cu privire la etapele Green Deal 2030 și 2050.

Vezi declarații video aici

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022