Update articol:

Noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie ar fi ajuns și în România (Digi24); Precizări GCS

Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/covid-19-coronavirus-4908692/

*ACTUALIZARE

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, la rândul său, precizări, “în urma informaţiilor apărute în spaţiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi fost identificată la un pacient întors recent în ţară, internat la Institutul Matei Balş din Capitală”.
“În urma unei monitorizări atente a situaţiei epidemiologice din România şi în contextul apariţiei unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialişti ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populaţiei, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.
Date fiind informaţiile conform cărora la Institutul Matei Balş din Bucureşti, un pacient întors recent în ţară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentaţii Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
Conform sursei cirate, totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezenţa acestei noi tulpini.

***

Noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie ar fi ajuns și în România, potrivit Digi24.ro. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară.

Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

Purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specifice.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021