Update articol:

Noutăţile Apple dezvăluite astăzi (vezi video Apple Card şi Apple News )

Compania Apple a anunțat astăzi, în campusul din Cupertino, California, trei noi servicii de abonament, inclusiv un serviciu de televiziune, pachet de jocuri și abonament agregat de reviste. Apple a anunțat, de asemenea, un card de credit marca Apple, în parteneriat cu Goldman Sachs.

Acţiunile Apple au scăzut cu aproape 2 procente în timpul şedinţei de tranzacționare, după evenimentul de lansare. Gigantul iPhone se concentrează pe serviciile de abonament într-un moment critic pentru companie, în căutarea unor noi domenii de creștere a veniturilor pentru a compensa blocarea vânzărilor iPhone.

“Am creat o colecție tot mai mare de servicii de clasă mondială și despre asta este vorba astăzi”, a declarat Apple CEO-ul Tim Cook.

Investitorii și analiștii spun că segmentul serviciilor din afacerea Apple, care include venituri din App Store și taxe de licențiere în plus față de abonamentele lunare, va fi principalul motor de creștere a veniturilor, în următorii câțiva ani.

Totodată, Apple a anunțat un nou serviciu pentru streaming video online numit Apple TV +. Noua aplicație TV Apple va permite în curând utilizatorilor să se aboneze la servicii de streaming individuale, cum ar fi HBO Go sau Starz, și să vadă spectacole sau sporturi prin intermediul aplicației TV Apple, o facilitate denumită Apple TV Channels, care va fi lansată în luna mai.

Când utilizatorii se abonează la un canal, aceștia pot naviga prin toate emisiunile făcute de respectivul canal în aplicația TV Apple, în loc de aplicația individuală a serviciului.

Canalele confirmate de Apple includ HBO, Showtime, Starz, CBS All Access și Channel Smithsonian. Apple nu a anunțat oferta de prețuri pentru niciun canal.

Apple TV +, un serviciu separat, va include conținut video original produs de Apple. Apple s-a asociat cu 34 de producții diferite de televiziune și filme, potrivit  Goldman Sachs.

Conținutul original al Apple va fi disponibil pentru consumatori în toamnă. Este un serviciu de abonament, cu taxă lunară, dar Apple nu a menționat un preț. Aplicația Apple TV este compatibilă cu iPhone, iPad și Apple TV. 

Apple a mai spus că persoanele cu televizoare Samsung, LG, Sony și Vizio, precum și set-top box-uri de la Roku și Amazon vor putea descărca o aplicație Apple TV.

O serie de celebrităţi de la Hollywood, precum Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey şi Steven Spielberg, au participat la evenimentul Apple de astăzi.

Pachet de ştiri 

Tot azi, Apple a anunțat un nou nivel plătit al aplicației Apple News, numit Apple News +, care include conținut de reviste pentru 9,99 USD pe lună în Statele Unite și 12,99 USD pe lună în Canada.

Apple a adus mai multe reviste pe aplicaţie, incluzând Wired, Popular Science, National Geographic și Essence. Apple News + include, de asemenea, accesul la conținutul Los Angeles Times și Wall Street Journal. Apple a spus că abonamentul include peste 300 de reviste.

Unul dintre atuurile serviciului este intimitatea. Apple a declarat că nu va lăsa advertiserii să urmărească utilizatorii Apple News +. Apple oferă o lună gratuită pentru serviciul care va fi disponibil utilizatorilor Apple în luna mai.

Un card de credit de titan

Compania Apple a anunţat azi că va lansa propriul card de credit, numit Apple Card. Cardul fizic este fabricat din titan.

“Am sesizat o oportunitate de a transforma o altă formă fundamentală de plată, și acesta este cardul de credit”, a declarat directorul executiv al Apple, Tim Cook.

Cardul Apple va arăta cât de mult a cheltuit utilizatorul și când se va efectua plata în aplicația iPhone Wallet. Aplicația va urmări cheltuielile pe categorii și va oferi o versiune mai detaliată a istoricului tranzacțiilor care se integrează cu Hărțile Apple. Cardul are de asemenea câteva stimulente pentru recompense, pe care Apple le numește “numerar zilnic”.

“Scopul nostru, cu ajutorul cardului Apple, este de a oferi fiecărui client o rată a dobânzii care este cea mai scăzută din industrie”, a declarat Jennifer Bailey, vicepreşedinte Apple pentru serviciile de internet. Cardul de credit nu are taxe de întârziere sau tarife anuale.

Cardul Apple utilizează rețeaua Mastercard și este operat de Goldman Sachs, a declarat Apple. Nici Apple, nici Goldman Sachs nu vor folosi datele personale pentru publicitate, a spus Apple.

Un nou pachet de jocuri video

Apple a anunțat, de asemenea, un nou pachet de jocuri video, numit Apple Arcade. Un singur abonament va oferi acces la mai mult de 100 de jocuri, toate fiind exclusive pentru dispozitivele Apple. Jocurile noi vor fi adăugate în mod regulat, iar jocurile Apple Arcade vor fi disponibile pentru a juca fără o conexiune la internet după ce sunt descărcate.

Pachetul de jocuri va fi disponibil clienților în această toamnă, a spus Apple. Jocurile includ titluri noi de la companii precum Konami, Cartoon Network, Sega și Lego. Acesta va include, de asemenea, titluri de la creatori, inclusiv Will Wright, inventatorul SimCity. Apple nu a dezvăluit un preț pentru pachetul său de jocuri.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates