Update articol:
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău:

“Nu cred că politicile orientate doar spre privatizarea sectorului de apărare au fost corecte“

Industria de apărare trebuie să fie principalul beneficiar al alocărilor din PIB pentru dezvoltarea și consolidarea siguranței naționale, consideră Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, care s-a întâlnit, astăzi, la sediul ministerului, cu reprezentanții sindicatelor din industria națională de apărare.

Domnia sa a mai spus: “Am vrut să avem această întâlnire pentru a ne cunoaște și pentru a conveni asupra unei strategii în ceea ce privește industria națională de apărare. Pentru mine acest sector industrial este deosebit de important atât din punct de vedere economic, cât și din perspectiva siguranței naționale. Împreună avem obligația și datoria să păstrăm și să dezvoltăm această zonă. Nu cred că politicile orientate doar spre privatizarea acestui sector au fost corecte”.

În cadrul întâlnirii, Ministrul Economiei a declarat că va purta în perioada următoare discuții cu alți înalți demnitari ai statului român în vederea identificării unor soluții concrete care să vină în sprijinul industriei naționale de apărare. În acest context, Niculae Bădălău a arătat că statul român are la dispoziție mai multe instrumente pe care le poate folosi pentru a spriji acest sector industrial.

Totodată, Niculae Bădălău a afirmat că este un susținător al industriei românești, întrucât aceasta permite o creștere economică sănătoasă. “O creștere economică sănătoasă este o creștere economică care este bazată pe industrie, pe productivitatea industrială, pe munca pe care o realizează muncitorul la strung. Această creștere economică trebuie încurajată și stimulată”, a mai declarat Ministrul Economiei.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014