Update articol:

‘Nu poţi avea încredere în Putin’, îl sfătuieşte Petro Poroşenko pe Volodimir Zelenski înaintea reuniunii de la Paris

‘Nu poţi avea încredere în Putin, niciodată’, i-a recomandat vineri fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko succesorului său în funcţie, Volodimir Zelenski, cu câteva zile înaintea primei întâlniri cu liderul rus în cadrul unui summit consacrat conflictului din estul Ucrainei, informează AFP şi Rbc.ua, potrivit Agerpres.

Într-un editorial publicat în Ukrainska Pravda, Petro Poroşenko îi explică preşedintelui Volodimir Zelenski că ‘Putin manipulează totul pe lume: conţinut, fapte, cifre, hărţi, emoţii. El urăşte Ucraina şi pe ucraineni şi nu ne vede pe harta politică a Europei ‘, a declarat al cincilea preşedinte ucrainean, citat de Rbc.ua.

‘În acest context, un sfat sincer: evită o întâlnire între patru ochi cu (Vladimir) Putin, dacă este posibil, pentru a nu cădea victimă linguşirilor şi manipulărilor sale, jocurilor sale pe emoţii’, scrie omul de afaceri, care a pierdut la un scor categoric în faţa lui Zelenski la prezidenţialele din acest an.

Preşedinţii rus şi ucrainean se vor reuni luni la Paris pentru prima dată, sub auspicii franco-germane, pentru a relansa negocierile de pace în estul Ucrainei, unde este în curs de desfăşurare singurul conflict armat în Europa la ora actuală.

Niciun progres real nu se aşteaptă de la acest summit în aşa-zisul format ‘Normandia’ (Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia), dar această reuniune este privită cu optimism, după trei ani de blocaj în negocierile la cel mai înalt nivel.

Războiul dintre Kiev şi separatiştii proruşi s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 şi până în prezent. Occidentul şi Ucraina acuză Moscova de finanţare şi livrare de arme rebelilor, ceea ce Rusia neagă în pofida numeroaselor dovezi.

Preşedintele Vladimir Putin intenţionează să aibă luni, la Paris, întâlniri separate cu omologii săi ucrainean, Volodimir Zelenski, şi francez Emmanuel Macron, precum şi cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/08/2020)

Informare solutie dosare nr. 3328/118/2020 si nr. 3330/118/2020

DAFORA SA (DAFR) (06/08/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 sem.I 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/08/2020)

Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

VES SA (VESY) (05/08/2020)

Hotarari AGA E 04.08.2020