Update articol:
Misiune de evaluare condusă de centrul WANO Atlanta

Nuclearelectrica: “25 de experți internaționali de la centrale nucleare din toată lumea au concluzionat că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este înalt”

SNN a găzduit recent, în perioada 5-12 noiembrie 2018, o misiune de evaluare condusă de centrul WANO Atlanta. Această evaluare, realizată la solicitarea SN Nuclearelectrica SA de către o echipa de 25 de experți internaționali de la centrale nucleare din toată lumea a concluzionat că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este unul înalt.

Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica, a declarat:  “Securitatea nucleară este prioritatea absolută a Nuclearelectrica. În consecință, suntem hotărâți să menținem un nivel înalt de securitate nucleară în toate ariile: operare, mentenanță, managementul activităților și performanță în opririle planificate, chimie, fiabilitatea echipamentelor, inginerie, protecție radiologică, răspunsul la urgență, experiență în operare, pregătirea personalului, eficienţă organizațională și cultură de securitate nucleară. Nuclearelectrica cooperează cu WANO și operatorii de centrale nucleare din toată lumea pentru a opera la cele mai înalte standarde de securitate nucleară, utilizând cele mai noi soluții dezvoltate la nivel internațional, cu o atenție crescută acordată investițiilor curente în securitate nucleară și mentenanță și, de asemenea, comportamentului personalului în vederea respectării normelor și standardelor de securitate nucleară. Acest rezultat are la baza profesionalismul românesc în toate ariile de operare. În plus, având în vedere țintele de mediu, obținerea și menținerea excelenței nucleare în ceea ce privește securitatea nucleară, coroborat cu rezultate financiare bune, ca suport pentru investiții și dezvoltare, și avantajele clare de mediu, demonstrează că energia nucleară reprezintă un avantaj puternic pe termen lung al mix-ului energetic românesc”. 

Nuclearelectrica este proactiv implicată în comunitatea nucleară internațională prin găzduirea unor evenimente importante ale industriei nucleare, cum ar fi conferința WANO a Vice-președinților și directorilor de centrale nucleare, eveniment care aduce împreună cei mai buni specialiști la nibel global și care a fost găzduit la București, în luna septembrie 2018. Ca parte a acestui eveniment, Nuclearelectrica a organizat, potrivit unui comunicat de presă al companiei, o vizită tehnică a centralei nucleare. De asemenea, din punct de vedere al îmbunătățirii continue, un obiectiv permanent al companiei, SNN va continua să dezvolte componenta de leadership în sensul perfecționării comportamentelor organizaționale, monitorizarea constantă a performanței echipamentelor și respectarea procedurilor.

“Viziunea permanentă a SNN/CNE Cernavodă este aceea de a ne îmbunătăți continuu și de a ne menține performanța de a fi printre cele mai bune centrale nucleare la nivel global. Așadar, ariile de pregătire și expertiză personalului, programele proactive de mentenanță, planificarea riguroasă și execuția la timp a activităților curente și a celor aferente opririlor, prioritizarea investițiilor curente în securitate nucleară, atingerea și menținerea țintelor radiologice mult sub limita legală și administrativă, toate acestea au demonstrat performanță în comparație cu standardele de securitate nucleare și bunele practici la nivel internațional”, a spus Dan Bigu, Director CNE Cernavodă.

WANO este o organizație internațională non-profit al cărei scop este să-și sprijine membrii în maximizarea securității nucleare și a fiabilității centralelor nucleare la nivel global. WANO a fost înființată în 1989 de către operatorii de centrale nucleare la nivel global în vederea schimbului de informații și experiență în operare între organizațiile care operează unități nucleare comerciale. Membrii WANO operează 460 de unități nucleare în peste 30 de state la nivel global. WANO cooperează cu membrii săi pentru a evalua, compara și îmbunătăți performanța prin sprijin reciproc, schimb de informații și adoptarea celor mai bune practici.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL