Update articol:

Nuclearelectrica amână oprirea planificată a Unității 1 CNE Cernavodă

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica (SNN), întrunit în ședința în data de 06.04.2020, amână oprirea planificată a Unității 1 CNE Cernavodă.

Decizia amânării opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă a fost determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de asigurare a protecției personalului și a continuității operării și producției.

Compania a transmis: “În mod uzual, oprile planificate ale unităților nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, pentru o perioada de aproximativ 30 de zile. Întrucât, pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiție prin structura logistică, contractare și personal implicat, Consiliul de Administrație a decis amânarea opriri Unității 1 pentru o perioada care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminării cu COVID-19.

Măsură amânării opririi planificate, în această perioada, este o practică comună pentru centralele nucleare care utilizează tehnologie CANDU.

Stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la baza o analiză internă a tuturor factorilor de impact.

SNN va emite, ulterior analizei interne, un raport curent privind perioada exactă în care urmează să fie realizată oprirea planificată.

Amânarea efectuării opririi planificare a Unității 1 CNE Cernavodă nu afectează menținerea nivelului înalt de securitate nucleară și eficientă în operare, producția urmând să se desfășoare la parametri normali”.

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA