Update articol:

Numărul călătoriilor rezervate de către europeni şi americani va creşte cu 15%, în 2021 (sondaj)

Sursa Pixabay
Europenii şi americanii vor călători mai mult cu 15% în cursul anului viitor, comparativ cu 2019, iar 40% dintre turişti susţin că vor prefera să folosească maşina personală pentru deplasări, relevă rezultatele unui sondaj realizat de GetYourGuide, platforma germană de rezervare a experienţelor de călătorie, arată Agerpres.

Conform cercetării, tururile ghidate în aer liber au fost votate ca fiind cele mai sigure activităţi de vacanţă. De asemenea, a fost consemnată o creştere de 5,1% pentru plimbările prin oraş în timp ce intrările la muzeu ar urma să scadă cu 10,3%.

În ceea ce priveşte mijlocul prin care călătorii ajung la destinaţia de vacanţă, un respondent din patru (40%) afirmă că preferă să folosească maşina personală în următoarele 12 luni, pentru mai multă siguranţă.

“Deşi riscurile sanitare sunt încă prezente, cel mai important factor care influenţează deciziile americanilor privind vacanţele este flexibilitatea rezervărilor: 34% dintre respondenţi preferă libertatea de a se răzgândi atunci când rezervă servicii pentru vacanţă. Următorii factori sunt reducerile (votate de 19% dintre participanţi), locurile mai puţin aglomerate (15%), punerea la dispoziţie a măştilor de protecţie (8%) şi tururile private (5%)”, se menţionează în concluziile sondajului citat.

Dintre cele şase ţări participante la studiu, cetăţenii germani s-au bucurat de cea mai mare stabilitate economică, în timp ce 62% dintre respondenţi au declarat că au aceeaşi situaţie financiară ca înaintea pandemiei, fiind urmaţi de francezi (55%).

De cealaltă parte, doar 40% dintre italieni au spus acelaşi lucru.

Referitor la schimbările în bine ale veniturilor, 20% dintre participanţii din SUA susţin că au o situaţie financiară mai bună decât înaintea pandemiei de coronavirus. Clasamentul arată aproximativ la fel şi în cazul bugetelor de vacanţă, germanii şi americanii aşteptându-se la aproximativ aceleaşi cheltuieli ca în anii precedenţi.

La nivel general, din datele centralizate de către realizatorii sondajului a reieşit faptul că europenii şi americanii vor călători cu 15% mai mult în 2021, faţă de 2019.

Durata medie a vacanţelor la nivel global este de 5,8 zile pentru călătoriile în interiorul ţării şi de nouă zile pentru călătorii în străinătate.

Sondajul comandat de GetYourGuide a fost realizat de agenţia Dynata pe date colectate în perioada 22 mai 2020 – 3 iunie 2020 prin chestionare online completate de către 7.182 de participanţi din SUA, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania.

GetYourGuide este o platformă prin care călătorii pot rezerva bilete evitând cozile de aşteptare la intrările a numeroase obiective turistice din întreaga lume, tururi ghidate de experţi locali sau experienţe culinare inedite.

Din 2009 şi până astăzi, călători din peste 170 de ţări au rezervat mai mult de 40 de milioane de tururi, activităţi sau bilete de intrare prin GetYourGuide.

Sediul central al companiei se află în Berlin (Germania), dar cei peste 700 de experţi în călătorii şi tehnologie lucrează din birouri aflate în 16 ţări din întreaga lume. 

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (12/08/2020)

Raport curent - Decizie ASF - Referitor solicitare Tudor Dumitru

CONPET SA (COTE) (12/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020

TERAPLAST SA (TRP) (12/08/2020)

Convocare AGAO - 14.09.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/08/2020)

Actualizare date personale membru Consiliul de Supraveghere