Update articol:

O companie din Wisconsin a injectat microcipuri RFID în mâinile angajaților

Sursa: www.technologyreview.com Sursa: www.technologyreview.com

Three Market Square, o firmă de tehnologie din Wisconsin, a injectat, în ultimul an, 80 de angajați cu propriile microcipuri RFID și, potrivit MIT Technology Review, “le place”.

Implantul, care este de aproximativ dimensiunea unui bob de orez, utilizează tehnologia Near Field Communication (NFC), găsită, de asemenea, în carduri de credit, carduri de debit și smartphone-uri.

Conform MIT Technology Review, când un salariat injectat cu un astfel de cip, între degetul mare şi arătător, doreşte o anumită băutură de la automatul de produse, o plăteşte cu o simplă apropiere a mâinii, iar maşinăria deduce bani din contul său.

Ideea implantului de microcipuri i-a venit preşedintelui companiei, Patrick McMullan, la începutul anului 2017, când se afla în călătorie de afaceri în Suedia – o țară în care oamenii utilizează microcipuri subcutanate pentru a intra în clădiri sau pentru a procura bilete de tren. Suedia este unul dintre foarte puținele locuri în care implanturile de cip au luat amploare în ultimul timp.

Cipurile implantate angajaţilor Three Market Square sunt destinate uşureze unele activităţi precum intrarea în birou, conectarea la computer, cumpărarea de alimente și băuturi în cafeteria companiei, dar oferă şi date medicale de bază în regim de urgenţă.

La fel ca multe cipuri RFID, ele sunt passive, nu au baterii și își obțin puterea de la un cititor RFID atunci când solicită date din chip.

“Te obisnuiesti; este ușor”, spune McMullan. Din câte știe, doar doi angajați ai companiei și-au eliminat cipurile și au părăsit compania.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/02/2024)

Rezultate financiare preliminare, consolidate, neauditate 2023

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/02/2024)

Inchiderea ofertei publice de vanzare de obligatiuni IMP27E

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR (IMP27E) (23/02/2024)

Notificare Tradeville SA - Indice de alocare si dobanda finala pentru oferta publica de vanzare de obligatiuni emise de IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR

BRK Dow Turbo Short 38050 (BKDOWTSC9) (23/02/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Februarie 2024

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/02/2024)

Incepere proiect de extindere a capacitatilor energetice pe platforma A6 Dej