Update articol:

O persoană bogată a oferit suma record de 19 milioane de dolari pentru a lua prânzul cu Warren Buffett

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook
  • O persoană norocoasă și probabil bogată a oferit peste 19 milioane de dolari pentru a lua masa cu Warren Buffett, în a 21-a și ultima dată când omul de afaceri miliardar a scos la licitație un prânz privat în beneficiul unei organizații caritabile din San Francisco.

 

O persoană norocoasă și probabil bogată a oferit peste 19 milioane de dolari pentru a lua masa cu Warren Buffett, în a 21-a și ultima dată când omul de afaceri miliardar a scos la licitație un prânz privat în beneficiul unei organizații caritabile din San Francisco, potrivit CNBC.

Oferta câștigătoare la licitația eBay care s-a încheiat vineri seară a depășit cu mult recordul anterior de 4,57 milioane de dolari, plătit în 2019 de antreprenorul în criptomonede Justin Sun, deși identitatea noului câștigător nu a putut fi cunoscută imediat.

De această sumă beneficiază Glide, o organizație nonprofit din districtul Tenderloin din San Francisco, care îi ajută pe cei săraci, fără adăpost sau pe cei care se luptă cu abuzul de substanțe interzise. Glide oferă mese, adăpost, teste HIV și hepatită C, formare profesională și programe pentru copii.

Buffett, în vârstă de 91 de ani, președintele și directorul executiv al Berkshire Hathaway, a strâns peste 53,2 milioane de dolari pentru Glide în cele 21 de licitații, care au început în 2000.

O purtătoare de cuvânt a eBay a spus că prânzul a fost cel mai scump articol vândut vreodată pe site-ul companiei în scopuri caritabile. Nu au fost organizate licitații în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Buffett a devenit un susținător al Glide după ce prima sa soție Susan, care a murit în 2004, l-a prezentat organizației de caritate, unde ea făcuse voluntariat.

Buffett s-a angajat să-şi doneze aproape toată averea. Vineri, Buffett avea o avere de 93,4 miliarde de dolari, ocupând locul al şaptelea la nivel mondial, potrivit revistei Forbes.

Câștigătorul licitației de anul acesta și până la șapte invitați vor lua masa cu Buffett la steakhouse-ul Smith & Wollensky din Manhattan. Buffett va vorbi despre aproape orice, dar nu despre unde ar putea investi în continuare.

Administratorii de fonduri speculative David Einhorn și Ted Weschler se numără printre câștigătorii anteriori ai licitațiilor.

Weschler a devenit manager de portofoliu Berkshire, după ce a plătit un total de 5,25 milioane de dolari pentru a câștiga licitațiile din 2010 și 2011.

Berkshire deține zeci de companii, inclusiv calea ferată BNSF, asigurări auto Geico, energie, producție și afaceri cu amănuntul și acțiuni precum Apple și Bank of America Corp.

Buffett deține în continuare aproape 16% din conglomeratul din Omaha, Nebraska, în ciuda faptului că a donat mai mult de jumătate din acțiunile sale din 2006, inclusiv 4 miliarde de dolari pe 14 iunie.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni