Update articol:
COMUNICAT

O selecție variată de carte curatoriată de Cărturești în mai multe hipermarketuri Carrefour din România

Cărturești Carrefour din România
 • Parteneriatul dintre cele două companii a început în 2021, cu scopul de a promova lectura printr-o selecție variată de carte curatoriată dedicată adulților;
 • În prezent, colecția Cărturești pentru Carrefour se regăsește în 16 dintre cele 43 de hipermarketuri Carrefour deschise la nivel național.

Carrefour România a încheiat un parteneriat cu Cărturești pentru implementarea unui proiect ce vizează amplasarea unor insule de carte în magazinele retailerului din România, continuând demersul retailerului francez de sprijinire a business-urilor românești. Proiectul se derulează în 16 hipermarketuri din țară, unde clienții pot alege dintr-o selecție extinsă ce cuprinde 1.000 de volume și peste 50.000 de titluri consacrate la nivel internațional, dar și titluri aparținând unora dintre cei mai apreciați scriitori români.

În 2021, proiectul derulat în parteneriat cu Cărturești a fost implementat în trei orașe cheie care leagă zone importante ale țării: Muntenia – București, Moldova – Iași, Transilvania – Cluj. Pentru anul în curs, cei doi parteneri și-au consolidat amprenta locală prin extinderea proiectului la nivel național în două direcții. Astfel, în funcție de dimensiunea hipermarketurilor, clienții pot alege dintre 250 de titluri, reprezentative magazinelor mai mici, și peste 1.000 de titluri, în cadrul magazinelor mari.

Parteneriatul cu Cărturești ne onorează și ne întărește poziția de susținători ai business-urilor românești cu o puternică amprentă locală in-store, ajutându-ne să oferim clienților noștri o experiență la cumpărături de tipul shop-in-shop. În acest sens, încă din faza timpurie a parteneriatului, ne-am concentrat pe dezvoltarea sa la nivel național, reușind să reproducem dichisul librăriilor Cărturești în cele 16 hipermarketuri Carrefour din România cuprinse în proiect”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Astfel, clienții Carrefour au acces la o varietate de titluri de carte curatoriată, de la rafturi cu cărți de ficțiune, dezvoltare personală până la titluri de business și istorie. Prezența librăriilor Cărturești a poziționat cele 16 hipermarketuri Carrefour din întreaga rețea de peste 370 de magazine deschise la nivel național în topul vânzărilor pe categoria de cărți pentru adulți.

De ani buni Cărturești merge unde este nevoie de el. Prin proiectele noastre am încercat întotdeauna să fim acolo unde sunt și cititorii noștri: în librării stradale și în centre comerciale, în capitală și în cât mai multe orașe din țară, în centrul istoric, dar și în Piața Obor. Ne bucurăm de colaborarea cu Carrefour, care ne permite să îi surprindem și să le facem ziua mai frumoasă celor care ies la cumpărături. Unele dintre cele 16 insule de carte din hipermarketurile Carrefour ne dau șansa  întâlnirii cu cititorii din orașele în care nu avem încă librării deschise, lucru care ne bucură foarte mult. Credem că hrana pentru minte este la fel de importantă ca cea pentru trup, așa că imaginea unui coș zilnic de cumpărături în care cărțile stau alături de pâine, lapte, fructe și legume nu poate decât să ne entuziasmeze. Cartea ar trebui să fie printre produsele de bază și sperăm să convingem cât mai multă lume de asta,” a adăugat Ana Niculescu, reprezentant Cărturești.

Printre cele mai apreciate titluri românești se află și cartea lui Mihai Morar și a Părintelui Necula, Despre sensul vieții, care conduce topul vânzărilor de carte românească. Titlurile autorilor români, precum Neagu Djuvara, Ioana Pârvulescu, Aurelia Marinescu, sau cele internaționale, semnate de către James Clear, Colleen Hoover, Walter Tevis înregistrează, de asemenea, vânzări solide.

Pe tot parcursul acestei luni, clienții Carrefour sunt invitați să descopere cartea lunii august: O vară italiană, de Rebecca Serle, și să se bucure de un discount de 20% la achiziționarea ei. Mai mult, în perioada 09.08.2022 – 16.08.2022, clienții pot beneficia de promoția 2+1 cadou. La oricare trei cărți din Colecția Cărturești cumpărate din magazinele Carrefour, clienții vor plăti doar două, cartea cu prețul cel mai mic fiind oferită cadou.

Spațiile Cărturești sunt disponibile în hipermarketurile Carrefour localizate în:

 • București, adresele:

Mega Mall, Bulevardul Pierre de Coubertin, nr. 3-5;

Unirii, Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2;

Corbeanca, DN1 Value Center, Șoseaua București-Ploiești, km 20, loc. Balotești;

Berceni, Bulevardul Metalurgiei, nr. 12-18;

Băneasa, Centrul Comercial Feeria, Șoseaua București-Ploiești 44A;

 • Sfântu Gheorghe, adresa: Str. Lunca Oltului 31-35;
 • Brașov, adresa: Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 78;
 • Ploiești, adresa: str. Piața 1 Decembrie 1918, nr. 4i;
 • Bârlad, adresa: Bulevardul Republicii, nr. 320:
 • Cluj, adresa: Str. Avram Iancu, nr. 492-500, Florești;
 • Iași, adresele:

Centrul Comercial Felicia, str. Bucium, nr. 36;

Centrul Comercial Era, șoseaua Păcurari, nr. 121;

 • Constanța, adresa: Bulevardul Tomis, nr. 391;
 • Galați, adresa: Bulevardul George Coșbuc, nr. 251;
 • Râmnicu Vâlcea; adresa: Bulevardul Ferdinand, nr. 38;
 • Timișoara, adresa: Calea Șagului, nr. 100.

****

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București, sau Cărturești Modul, librăria care aduce împreună iubitorii de artă vizuală. 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit