Update articol:

Oamenii de știință din NERVTAG: Noua tulpină a coronavirusului ar putea duce la infectarea copiilor la fel ca adulții – “Este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”

coronavirus

Noua tulpină a coronavirusului care se răspândește rapid în Marea Britanie suferă mutații care ar putea duce la infectarea copiilor la fel ca adulții, spre deosebire de tulpinile anterioare, au spus luni oamenii de știință, citați de Reuters.

Oamenii de știință din grupul consultativ pentru virusul respirator nou și emergent (NERVTAG), care urmăresc noua tulpină, au declarat că  aceasta a devenit rapid tulpina dominantă din sudul Regatului Unit și ar putea să devină repede dominantă în toată țara.

”Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG.

“Există un indiciu că are o tendință mai mare de a infecta copiii”, a spus Neil Ferguson, profesor și epidemiolog al bolilor infecțioase la Imperial College din Londra și, de asemenea, membru al NERVTAG.

”Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de și mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a adăugat acesta.
Apariția noii tulpini SARS-CoV-2, despre care oamenii de știință spun că este cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpinile anterioare din Marea Britanie, a determinat unele țări să își închidă granițele cu Marea Britanie,iar mari părți din Regatul Unit au intrat în restricții severe pentru perioada de Sărbători.

Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a spus că printre mutațiile noii variante sunt și unele ce privesc modul în care Sars-Cov-2 intră în celulele umane, ceea ce ar putea însemna că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții”. ”De aceea, ținând cont de tiparele manifestate, este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”, a mai spus Barclay.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021